Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şoc în Formula 1 : Honda spune adio

200812-8517.jpg

Şoc în Formula 1 : Honda spune adio

Honda a dat o lovitură Formulei 1. Grupul japonez s-a retras vineri, 5
decembrie din circuitul mondial, din cauza crizei financiare şi a
recesiunii economice. Honda este a doua echipă care se retrage din Formula Unu, pe fondul crizei, după Super Aguri, sprijinită de Honda, în aprilie.

Honda a dat o lovitură Formulei 1. Grupul japonez s-a retras vineri, 5 decembrie din circuitul mondial, din cauza crizei financiare şi a recesiunii economice.
Honda este a doua echipă care se retrage din Formula Unu, pe fondul crizei, după Super Aguri, sprijinită de Honda, în aprilie.
Grupul japonez Honda va renunţa de asemenea să mai furnizeze motoare şi tehnologie pentru alte echipe. Alţi mari constructori auto ar putea urma exemplul companiei japoneze.
Honda este scoasă acum la vânzare, dar e greu de crezut că se va găsi un investitor în cel mult o lună, termenul impus de niponi. Viitorul proprietar va trebui să facă şi investiţii de 60 de milioane de euro, pentru a asigura participarea în noul sezon.
În 1986, Nelson Piquet şi Nigel Mansell au adus primul titlu la constructori pentru Honda, care echipa cu motoare monoposturile lui Frank Williams. Cu Ayrton Senna şi Alain Prost în echipă, Marlboro McLaren-Honda a câştigat titlul atât la piloţi, cât şi la constructori, în 1987, începând o dominaţie ce a durat până în 1991.
Singura victorie de etapă pentru Honda F1 a fost obţinută în 2006, în Marele Premiu al Ungariei, unde s-a impus Jenson Button. (CR - 5 December 2008;14.35h)