Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sorin Cârţu promite performanţe la Steaua

cartu-sorin-urla.jpg

Noul antrenor al Stelei, Sorin Cârţu

E oficial : Sorin Cârţu este noul antrenor al echipei Steaua. El a fost numit la conducerea tehnică a grupării din Ghencea în locul lui Marius Lăcătuş, care a demisionat după meciul cu FC Braşov, scor zero la trei.

"Le transmit fanilor să aibă încredere. Orice antrenor vine pentru performanţă", declară Sorin Cârţu.

"Orice antrenor îşi doreşte să vină la Steaua. Nu este un antrenor în Liga I care să o refuze. E o provocare şi încerc să recuperez din terenul pierdut. Nu mi-e frică, am experienţă, vechime. E un obiectiv care la ora aste e dificil de realizat pentru că este un handicap mare şi faţă de Oţelul şi faţă de Vaslui, de Timişoara, dar mai sunt 14 etape, 14 meciuri, pe care le putem trece cu bine. Steaua este capabilă să realizeze un anumit număr de puncte, care să dea speranţe pentru obiectivele respective. Suporterilor le transmit să aibă încredere şi să fie alături de echipă, pentru că orice antrenor vine pentru performanţă", spune noul tehnician.

În vârstă de 55 de ani, Cârţu a jucat toată cariera sa la echipe din Craiova. Ca antrenor, a trecut pe la Universitatea Craiova, Rapid Bucureşti, FC Timişoara şi Pandurii Târgu Jiu.

Ultima echipă la care a antrenat a fost CFR Cluj. Cârţu a fost însă demis, după o ieşire nervoasă la meciul cu FC Basel, din Liga Campionilor.

Noul antrenor al Stelei va debuta pe banca tehnică a formaţiei roş-albastre vineri, la Buzău, în meciul cu Victoria Brăneşti, din etapa a XXI-a a Ligii I.

Finanţatorul stelist, Gigi Becali spune că managerul general, Mihai Stoica va rămâne în club, dar nu va mai sta pe banca tehnică a echipei, ci se va ocupa "de ceea ce trebuia să facă".

Stoica afirmase anterior că va pleca de la echipa din Ghencea, dacă Gigi Becali îl va numi antrenor pe Sorin Cârţu.