Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Steaua, la trei minute de primăvara europeană

lacatus-marius-ganditor-capul-jos.jpg

Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş

Marius Lăcătuş a găsit vinovatul pentru eliminarea Stelei din cupele europene : "putem vorbi de ghinion. Cu mai multă atenţie şi încredere, ne-am fi calificat", spune antrenorul echipei din Ghencea.

"Putem vorbi de faptul că am avut ghinion şi în meciul tur şi în această deplasare. Am primit din nou un gol în prelungiri. Nu am reuşit să ne calificăm, dar îmi felicit jucătorii pentru efort, pentru atitudinea avută pe parcursul jocului. Dacă reuşeam să fim concentraţi şi pe acele minute rămase din joc, probabil soarta calificării era în favoarea noastră. Cred că am făcut jocuri bune şi o propagandă bună fotbalului românesc", apreciază Marius Lăcătuş la Sport.ro.

Steaua a pierdut cu zero la unu meciul cu Napoli, din ultima etapă a grupei K a Ligii Europa. Italienii au înscris în minutul 92.

Roş-albaştrii au fost, aşadar, la trei minute distanţă de calificarea în primăvara europeană, meciul fiind prelungit cu cinci minute. Un egal ar fi fost suficient pentru a obţine calificarea în şaisprezecimi.

Revenind la reacţii, dacă Lăcătuş dă vina pe ghinion, finanţatorul Gigi Becali pune eşecul pe seama grecului Kapetanos. Acesta nu a jucat miercuri seară, din cauza unui cartonaş roşu primit în meciul de la Bucureşti.

"Ce să mai spui când iei gol în minutul 92 ? Nu e decât ghinion şi cu asta, basta ! Aşa a fost şi la Bucureşti, ce să mai zici ? Anghelov a pierdut câteva mingi, Ricardo mai lent. Ei n-au fost într-o formă excelentă. În prima repriză s-au pierdut multe mingi. Anghelov era terminat, obosit. Ne-am apărat eroic, trebuia să joci ceva. Noi ştiam că Napoli are o apărare mai precară, trebuia să marcăm. Nu am jucat cu Real, am jucat cu Napoli ! Nu am avut cu cine : Ricardo şi Anghelov nu au fost în apele lor. Kapetanos e vinovat pentru tot ce s-a întâmplat ! Nu lua roşu atunci, băteam, ne calificam şi gata ! Va fi amendat", spune omul de afaceri la Gsp TV.

Preşedintele Stelei este însă mai echilibrat : "nu ne-am făcut de râs, dar dezamăgirea e mare", declară Helmuth Duckadam.

"Băieţii au făcut un joc bun, am avut şansele noastre, nu ne-am făcut de râs şi am făcut o partidă bună. Dezamăgirea e mare, mai ales la băieţii care au depus un efort fantastic. Dacă pierdeam cu 2-0 sau 3-0 era altceva, dar să pierzi în prelungiri… În viaţă şi în fotbal trebuie să ai puţină şansă, din păcate noi nu am avut. Din păcate, am trecut pe lângă un rezultat foarte frumos, dar mergem înainte, n-avem ce face. Sperăm ca la anul să avem şi puţină şansă, pentru că fără şansă n-o să putem avea rezultate bune. Am arătat un fotbal bun în Liga Europa", crede fostul portar.

Eşecul Stelei se poate traduce printr-un eşec al întregului fotbal românesc. România riscă să nu mai aibă o echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor, sezonul viitor, din cauza punctajului slab obţinut de formaţiile româneşti în ultima perioadă.