Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Suedia devine capitala lumii la handbal

În Suedia începe joi, 13 ianuarie, Campionatul Mondial de handbal masculin, la care participă şi echipa României. Primul meci al jucătorilor antrenaţi de Vasile Stângă este vineri, împotriva Croaţiei. Tricolorii se află în grupa C preliminară, alături de Croaţia, Danemarca, Algeria, Australia şi Serbia.

Obiectivul României este calificarea în grupele principale. Dacă acest obiectiv este atins, fiecare handbalist din lotul naţional va beneficia de o primă de trei mii de euro, a anunţat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

"Naţionala atacă un obiectiv îndrăzneţ, după ce a obţinut cu multă muncă şi concentrare totală calificarea la turneul final al Campionatului Mondial. Este un moment crucial pentru ei şi un moment de care trebuie să profite. Plecăm din poziţia de outsideri, dar avem gânduri mari. Au tot ce le trebuie pentru a câştiga şi mai au nevoie de curajul şi concentrarea maximă, pe tot parcursul acestei competiţii. Obiectivul este calificarea în faza următoare a competiţiei, deci clasarea pe locul al treilea în grupă. Prima de obiectiv va fi de trei mii de euro, iar mai departe vom negocia la faţa locului, în funcţie de performanţe", spune Gaţu.

De partea sa, antrenorul naţionalei, Vasile Stângă declară că jucătorii săi vor face tot posibilul, pentru a-şi îndeplini obiectivul la Campionatul Mondial de handbal din Suedia.

"În lotul nostru pentru Suedia avem patru-cinci jucători, care au fost prezenţi şi la ediţia precedentă, din Croaţia, iar restul sunt jucători aflaţi la prima prezenţă într-o competiţie majoră. Avem o grupă foarte grea, cu Danemarca, o echipă care se prezintă ca pretendentă la titlul mondial, Croaţia nu mai are nevoie de nici o prezentare, iar Serbia poate oricând să bată pe oricine. Sperăm să fim o echipă a certitudinii, să facem meciuri bune şi să ieşim de pe teren cu gândul că am făcut tot posibilul, pentru a ne îndeplini obiectivul. Pot să vă promit că vom da totul pentru a realiza acest lucru", afirmă selecţionerul.

Cei 18 handbalişti convocaţi sunt : Mihai Popescu, Ionuţ Ciobanu, Bogdan Pralea (portari), Alexandru Sabou, Gabriel Florea, Alexandru Stamate, Alexandru Şimicu, Alexandru Csepreghi, Cristi Fenici, Daniel Mureşan, Rareş Jurcă, Marius Sadoveac, Valentin Ghionea, Laurenţiu Toma, Ionuţ Georgescu, Marius Novanc, Iulian Stamate, Dan Savenco (jucători de câmp).

România va juca în ordine cu Croaţia (14 ianuarie), Danemarca (16 ianuarie), Algeria (17 ianuarie), Australia (19 ianuarie) şi Serbia (20 ianuarie).