Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fără Torje, cu Franţa

torje-gabriel.jpg

Gabriel Torje

România nu se va putea baza pe cel mai în formă jucător în meciul decisiv cu Franţa de pe 6 septembrie din preliminariile CE de fotbal de anul viitor. Gabriel Torje a luat un cartonaş galben în meciul de vineri seară cu Luxemburg, 2-0 pentru România, şi este suspendat pentru partida cu Franţa. Jucătorul lui Udinese a înscris ambele goluri ale meciului de vineri.

Îmi pare rău şi înainte de meci m-am gândit să nu iau, dar de ce ţi-e frică nu scapi. Oricum, cred că a fost un cartonaş galben uşor acordat. Îmi pare rău că nu voi fi alături de băieţi, însă sunt convins să vom face un rezultat mare. Nu este imposibil, avem o echipă foarte bună, avem un stadion nou şi vom avea mulţi oameni în spate. Îmi pare rău că nu voi juca pe Arena Naţională", a spus Torje la Sport.ro.

La rândul său, antrenorul Victor Piţurcă a declarat: "Ca să fie un start reuşit trebuie să obţinem un rezultat bun cu Franţa. Era foarte important să câştigăm cele trei puncte azi. Din păcate avem probleme cu Galamaz, care s-a accidentat, şi cu Torje, care are două galbene şi nu-l vom putea folosi cu Franţa. Va fi foarte greu, chiar l-am certat la acea fază, pentru că nu trebuia să mai pună piciorul. Chiar l-am atenţionat înainte de meci atât pe el, cât şi pe Raţ, dar asta este, în viteza de joc nu mai realizezi, nu mai gândeşti şi din păcate l-am pierdut pentru meciul cu Franţa", a spus Piţurcă la TVR 1.

În celelalte două partide jucate în grupa României, Bosnia a învins cu 2-0 în Belarus, iar Franţa a câştigat cu 2-1 pe terenul albanezilor. După aceste meciuri, România rămâne pe locul al 4-lea în grupă, cu 11 puncte, la 5 puncte în urma Franţei. Pe locul doi se află Bosnia, cu 13 puncte, urmată de Belarus, cu 12, însă şi un joc mai mult disputat.