Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Torres, transferat pentru o sumă fabuloasă

torres-fernando-chelsea.jpg

Fernando Torres şi tricoul noii sale echipe, Chelsea Londra.

Transfer record în Marea Britanie : Fernando Torres a fost vândut de Liverpool la Chelsea. Echipa lui Roman Abramovici ar fi plătit nici mai mult nici mai puţin de 58 de milioane de euro, potrivit presei engleze.

Suma transferului atacantului spaniol nu a fost dezvăluită oficial. Se ştie doar că jucătorul a semnat un contract pe cinci ani şi jumătate.

"Au fost trei sau patru zile grele pentru mine, dar în final pot spune că sunt jucătorul echipei Chelsea. Sunt sigur că este un mare pas înainte în cariera mea. Este genul de echipă pentru care voiam să joc şi ştiu că trebuie să lupt, pentru a-mi câştiga locul de titular", declară Torres la postul Chelsea TV.

Atacantul spaniol juca la Liverpool din vara anului 2007.

Acesta este al şaselea cel mai scump transfer din istorie. Recordul îl deţine plecarea portughezului Cristiano Ronaldo de la Manchester United la Real Madrid, pentru 94 de milioane de euro, în 2009.

Trecerea francezului Zinedine Zidane de la Juventus la Real Madrid a costat 73 de milioane de euro în 2001 şi se află pe locul doi în acest clasament. Locul trei este ocupat de transferul suedezului Zlatan Ibrahimovici de la Internazionale Milano la FC Barcelona, cu 66 de milioane de euro.

Pe de altă parte, Chelsea l-a cumpărat în aceste zile de la Benfica Lisabona pe fundaşul brazilian David Luiz. Tranzacţia a fost de 25 de milioane de euro. Jucătorul a semnat un contract pe cinci sezoane şi jumătate.

În fine, atacantul lui Chelsea, Daniel Sturridge a fost împrumutat la Bolton, până la finalul sezonului.

Jucătorul englez, în vârstă de 21 de ani a marcat patru goluri pentru Chelsea în acest sezon, în toate competiţiile.