Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trei saptamani de spectacol fotbalistic

200806-5088.jpg

Trei saptamani de spectacol fotbalistic

Euro 2008 gazduit de Elvetia si Austria incepe sambata, 7 iunie, cu meciul Elvetia - Cehia. Portugalia va juca tot sambata impotriva Turciei. Romania se afla in grupa cea mai dificila a turneului, alaturi de Italia, Franta si Olanda.

Euro 2008 gazduit de Elvetia si Austria incepe sambata, 7 iunie, cu meciul Elvetia - Cehia, de la ora 19. Portugalia va juca impotriva Turciei, de la zece fara un sfert seara.

Romania se afla in grupa cea mai dificila a turneului, alaturi de trei superechipe : campioana mondiala Italia, vice-campioana Franta si campioana europeana din '88 Olanda. Tricolorii vor juca primul meci luni, 9 iunie impotriva "cocosului galic".

Fostul selectioner Emerich Ienei (audio) este cel care a stat pe banca tehnica a nationalei la ultimul Euro la care a fost prezenta, in 2000. El crede ca Romania nu poate fi vazuta din start ca perdanta grupei C.

Un alt fost selectioner Cornel Dinu (audio) apreciaza ca Romania se poate califica din grupa, daca se concentreaza asa cum a facut-o in preliminarii.

La ultima prezenta a Romaniei la un campionat european, tricolorii s-au calificat in sferturi, unde au fost eliminati de Italia. (CR - 6/7/2008;12.30h)

691