Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UEFA pune lupa pe conturile cluburilor

200903-10754.jpg

UEFA pune lupa pe conturile cluburilor

UEFA va crea un grup de experţi care va controla situaţia financiară
a cluburilor. Specialiştii respectivi vor să se asigure de "atingerea
echităţii în competiţiile europene", a anunţat marţi, 24 martie, forul
european, după Comitetul Executiv de la Copenhaga.

UEFA va crea un grup de experţi care va controla situaţia financiară a cluburilor. Specialiştii respectivi vor să se asigure de "atingerea echităţii în competiţiile europene", a anunţat marţi, 24 martie, forul european, după Comitetul Executiv de la Copenhaga.

"Acest organ de control va fi format din experţi din domeniile financiar şi juridic şi va avea rolul de a superviza funcţionarea sistemului de licenţe. Rolul principal al acestui grup va fi acela de a efectua audituri financiare, pentru a se asigura că licenţele au fost acordate în mod corect. Vor putea fi de asemenea efectuate controale şi / sau anchete pentru a se verifica dacă cluburile respectă toate regulamentele", menţionează un comunicat al UEFA.

Experţii vor avea acces la conturile cluburilor. "Ei vor putea verifica dacă o anumită federaţie naţională a fost îndreptăţită să atribuie unui anumit club licenţa ce îi permite să evolueze în Liga Campionilor. Aceşti experţi vor fi nominalizaţi în următoarele luni", a precizat un oficial al UEFA. (CR - 24 martie 2009;16.40h)