Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un român la FC Barcelona

stefan-radu-fotbalist.jpg

Fundaşul Ştefan Radu, în vizorul echipei FC Barcelona.

Ştefan Radu ar putea ajunge la una dintre cele mai valoroase echipe de fotbal ale lumii. FC Barcelona caută un jucător de bandă stângă, în locul francezului Eric Abidal, care este indisponibil, după ce i-a fost descoperită o tumoare la ficat. Pe lista catalanilor se află şi jucătorul român de la echipa Lazio Roma.

FC Barcelona are de ales de pe o listă cu mai mulţi fotbalişti, printre care figurează şi Ştefan Radu, potrivit site-ului spaniol fichaes.net.

Pe listă se mai află între alţii italianul Andrea Dossena, 29 de ani, de la Napoli şi brazilianul Emerson, 25 ani, de la Lille.

Echipa antrenată de Josep Guardiola ar putea primi o derogare pentru a transfera imediat un jucător în locul lui Eric Abidal.

"Ştefan Radu, fundaş polivalent de 24 de ani care joacă pentru Lazio poate evolua atât ca central, cât şi pe partea stângă a apărării. Aceste calităţi îl recomandă ca o posibilă soluţie", precizează site-ul spaniol.

Fundaşul francez Eric Abidal va fi operat joi, pentru a i se îndepărta tumoarea de la ficat şi potrivit presei spaniole, jucătorul nu va mai evolua în acest sezon.

FC Barcelona luptă pe trei "fronturi": campionat, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor.

La Barcelona au mai jucat Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, primul între anii 1994 şi 1996 (a marcat şapte goluri în 36 de meciuri), al doilea între 1995 şi 1997.