Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un sârb are America la picioare

Novak Djokovici confirmă statutul de cel mai bun jucător de tenis al momentului. Sârbul a câştigat turneul de la Miami, dotat cu premii totale de patru milioane şi jumătate de dolari.

Djokovici l-a învins în finală chiar pe liderul mondial, Rafael Nadal. Spaniolul a cedat cu scorul de şase la patru, trei la şase, şase la şapte. Meciul a durat trei ore şi 21 de minute.

Jucătorul sârb era în extaz după adjudecarea trofeului. "Este incredibil să câştigi acest titlu în faţa numărului unu mondial, la tie-break, în setul al treilea. Este una dintre cele mai bune finale pe care le-am jucat vreodată", spune Novak Djokovici.

De partea sa, perdantul din finală, Rafael Nadal recunoaşte sportiv că a întâlnit un adversar mai bun. "Novak a fost pur şi simplu mai puternic decât mine", declară spaniolul, care nu a câştigat niciodată turneul de la Miami.

Ca urmare a acestui succes, Novak Djokovici are o serie de 24 de victorii consecutive de la începutul sezonului 2011. El a obţinut patru trofee în acest an: Dubai, Indian Wells, Australian Open şi Miami.