Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victor Piţurcă: Am făcut un meci excepţional!

victor-piturca-am-facut-un-meci-exceptional.jpg

Selecţionerul Victor Piţurcă

Reprezentativa României a învins, vineri, în pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul, cu scorul de 1-0, selecţionata Turciei şi a obţinut a treia victorie consecutivă în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Unicul gol al partidei a fost marcat de Grozav, în minutul 45+1. La final selecţionerul Victor Piţurcă s-a arătat extrem de mulţumit de jocul tricolorilor. Jucătorii, dar şi presa turcă au recunoscut la rândul lor superioritatea tricolorilor.

 

Victor Piţurcă a declarat, vineri seară, la TVR 1, că naţionala României a făcut un meci excepţional cu Turcia.

"Am spus că-mi doresc cele şase puncte, prima luptă am câştigat-o, o victorie mare şi meritată. Am făcut un meci excepţional. Puteam să mai marcăm, puteam să mai şi primim gol, dar rămân cele trei puncte, care vor cântări foarte mult. Nu a existat un compartiment anume, faza de apărare aproape perfect, iar contraatacurile şi atacurile au fost periculoase. Mai meritam să mai marcăm un gol. Într-o oarecare măsură am scos Turcia din luptă, sigur contează mult şi meciul următor, dacă reuşim un rezultat bun, atunci şansele noastre de a merge la baraj sunt foarte mari. Deja mă gândesc la meciul de marţi, le-am spus băieţilor să ne bucurăm acum, să ne gândim la Olanda, a fost un joc epuizant, avem nevoie să ne refacem cât mai repede şi să ne ridicăm la nivelul fizic al Olandei", a declarat Piţurcă.

Atacantul Gheorghe Grozav a declarat că trăieşte cel mai important moment al carierei, după ce a marcat golul victoriei României în meciul cu Turcia.

"Este cel mai important moment al carierei mele, am reuşit să joc bine, acum trebuie să ne gândim la meciul cu Olanda. Am o uşoară întindere la aductor, sper să nu fie ceva grav, sper că voi apt cu Olanda", a declarat Grozav.

Intrat pe final, veteranul Adrian Mutu a declarat că victoria cu Turcia este foarte importantă pentru naţionala României şi a subliniat că speră într-un rezultat foarte bun şi cu Olanda, marţi, pe Arena Naţională.

"O victorie foarte importantă, am făcut un joc defensiv foarte bun. Băieţii s-au luptat bine tot meciul, n-am îndeplinit scopul, obiectivul, trei puncte. Cred că pentru Turcia va fi foarte greu să recupereze cele şase puncte. Ne aşteaptă un meci mare la Bucureşti, sperăm să scoatem un rezultat bun. E greu să fii rezervă, dar aşa a fost planul de la început. În plan era să joc 30 de minute, nu a fost să fie, dar a fost ok. Puteam să dau şi gol. Obiectivul nostru era să scoatem nouă puncte, ne aşteptam la şapte, dar este foarte bine aşa. Cred că Olandei îi va fi foarte greu cu noi la Bucureşti. Vom încerca să scoatem cel mai mult din meciul cu Olanda. Mă bucur petru Grozav, a dat golul, s-a apărat, a muncit pentru echipă, este un băiat extraordinar", a declarat Mutu.

Rezumatul partidei:

 

 

Sursa: youtube.

Turcii ne recunosc superioritatea

La final, internaţionalul turc Hamit Altintop a declarat că jucătorii români s-au pregătit incredibil pentru această confruntare, care a fost extrem de grea pentru Turcia.

"Am făcut un meci prost. Echipa adversă s-a pregătit incredibil. Poate au fost mai dornici decât noi. Au înscris într-un moment neaşteptat. După cum am spus, a fost un meci incredibil de greu. Ar fi fost bun un punct, dar nu a fost să fie. Evoluţia mea nu a fost bună, dar nici ca echipă nu am jucat bine. Adversarii s-au închis foarte bine", a spus Hamit.

Şi presa turcă a avut o reacţie asemănătoare. Publicaţiile de profil au notat, sâmbătă, că echipa României a fost "vedeta incontestabilă" a meciului, subliniind că jucătorii lui Abdullah Avci au dezamăgit, deşi au o valoare estimată de trei ori mai mare decât cea a românilor.

Publicaţia Sabah consideră că "vedeta meciului" a fost întreaga echipă a României: "Vedeta incontestabilă a meciului a fost echipa României. Pintilii cu pasa de la gol şi cu pasele sale precise, Grozav cu golul său valoros ca aurul, Bourceanu cu implicarea sa... Însă cel care a ieşit cel mai mult în evidenţă a fost Marica. Departe de individualism, cu jocul lor colectiv au făcut România vedeta serii. Aplauzele publicului nostru de la final spun totul".

Cotidianul Fotomac scrie că jucătorii turci care au evoluat vineri au o valoare totală de 101 milioane de euro şi au dezamăgit, deşi valoarea lor este de trei ori mai mare decât cea a fotbaliştilor din naţionala României.

Fanatik prezintă şi o listă cu valorile fotbaliştilor:

Turcia: Volkan - 9.000.000 de euro, Hasan Ali - 4.000.000, Ömer - 5.000.000, Semih - 4.500.000, Gökhan - 9.000.000, Emre - 7.500.000, Mehmet - 8.000.000, Hamit - 5.000.000, Arda - 16.000.000, Sercan - 3.000.000, Umut - 4.000.000, Mevlüt - 6.500.000, Emre - 4.500.000, Nuri - 15.000.000.

România: Tătăruşanu - 1.800.000, Raţ - 3.000.000, Tamaş - 2.000.000, Bourceanu - 2.000.000, Grozav - 1.400.000, Goian - 1.700.000, Cociş - 1.800.000, Chiricheş - 2.800.000, Pintilii - 1.300.000, Torje - 4.000.000, Marica - 2.000.000, Stancu - 4.200.000, Chipciu - 1.400.000, Mutu - 900.000.

Pe de altă parte, după meciul cu România au apărut zvonuri conform cărora Abdullah Avci ar fi urmat să demisioneze. Milliyet notează că Avci nu intenţionează să renunţe la funcţie.