Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victorie în stil galactic

real-madrid-benzema-reuters.jpg

Francezul lui Real Madrid, Karim Benzema, autorul unui gol împotriva lui Olympique Lyon (Foto : Reuters).

Real Madrid defilează spre sferturile Ligii Campionilor în stil de mare campioană. Echipa antrenată de portughezul Jose Mourinho a îngenuncheat formaţia franceză Olympique Lyon, cu scorul de trei la zero, în returul optimilor. În prima manşă fusese unu la unu.

Antrenorul Jose Mourinho ar prefera să nu joace în sferturi cu fosta sa echipă, Chelsea Londra. "Ne-am calificat pentru că am fost mai buni decât adversarii noştri. Am câştigat acasă. Am jucat mai bine. Nu am suferit mult. Am oferit un joc complet. Sunt mulţumit şi liniştit. Calificarea este ceva normal. La tragerea la sorţi aş prefera să evit echipa Chelsea. Este greu să joci împotriva prietenilor. Titlurile nu vin dintr-o obsesie, ci în urma unei munci dure şi colective. Ne aflăm pe calea cea bună şi dacă nu va veni titlul în acest an, va veni anul viitor, de aceea sunt liniştit. Echipele sunt mai bune în al doilea an decât în primul", spune portughezul.

În tabăra perdanţilor, tehnicianul lui Olympique Lyon, Claude Puel consideră că formaţia sa a fost eliminată de o echipă frumoasă. "Le-am dat adversarilor prea multe mingi uşoare şi spaţii. Hugo Lloris ne-a menţinut în joc. Am început corect repriza a doua. Ne-a afectat al doilea gol, am oferit două cadouri frumoase acestei echipe şi astfel s-a decis soarta meciului. Am fost eliminaţi de o echipă frumoasă. Bravo Realului, care a meritat victoria şi poate merge până la capăt în competiţie, dacă îşi va menţine solidaritatea defensivă! Nu cred că sunt regrete în ceea ce priveşte acest meci. Trebuie să ne concentrăm asupra campionatului, pentru a avea din nou ocazia de a disputa astfel de meciuri", declară Puel.

Rezultat modest în celălalt meci al serii de miercuri: Chelsea Londra a remizat, zero la zero, cu FC Copenhaga. Din echipa londoneză nu au lipsit vedetele Drogba, Anelka, Terry şi Lampard.

Formaţia patronată de Roman Abramovici merge mai departe, graţie victoriei din tur, cu scorul de doi la zero.

Turul sferturilor de finală se va juca pe 5-6 aprilie, iar returul o săptămână mai târziu. Tragerea la sorţi va avea loc vineri, de la ora 13.