Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Real Madrid, triumf de vis în El Clasico

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Real Madrid este ca şi campioană în Spania, după ce s-a impus sâmbătă seară în celebrul El Clasico, pe terenul marilor rivali de la FC Barcelona. Golurile madrilenilor au fost înscrise de Khedira '17 şi Cristiano Ronaldo '73. Pentru FC Barcelona a înscris Alexis Sanchez, în minutul 70.

 

În urma acestei victorii, Real Madrid s-a distantat la 7 puncte în faţa Barcelonei, cu 4 etape înainte de finalul Primerei Division.

Meciul a fost dominat tactic de la un capăt la altul de echipa lui Jose Mourinho. Catalanii nu s-au regăsit, Messi, Xavi şi Iniesta fiind neinspiraţi în faţa unei echipe aşezate perfect în teren de Mourinho. De cealaltă parte, Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil şi Benzema s-au evidenţiat, primul marcând golul victoriei la doar 3 minute după ce Barcelona reuşise să egaleze.

La final, portughezul Cristiano Ronaldo a fost desemnat de cotidianul madrilen As jucătorul meciului, în timp ce catalanul Cristian Tello a fost ales "trompeta" din El Clasico.

“Felicit realul pentru victoria de pe Camp Nou, dar şi pentru titlu”, a declarat după meci tehnicianul Barcelonei, Josep Guardiola, care a recunoscut ca madrilenii nu mai pot pierde titlul în Spania.

"Am făcut un meci bun, dar nu a fost de ajuns. Evident, cum nu i-am folosit titulari pe Piqué sau Fabregas vor fi întrebări. Am făcut echipa care consideram că este capabilă să învingă Realul. Acum trebuie să ne concentrăm la meciul cu Chelsea, din semifinalele Ligii Campionilor. În această seară, jucătorii sunt trişti, obosiţi, dar au mai trăit astfel de momente şi au trecut peste. De meciul cu Chelsea depinde mult finalul nostru de sezon", a spus Guardiola.

Rezumatul din El Clasico: