Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Violențe de neimaginat pe un stadion din Egipt: zeci de morți și sute de răniți

violente-neimaginat-un-stadion-egipt-zeci-morti-sute-raniti.jpg

Violențe pe un stadion din Egipt, soldate cu morți și răniți (Foto: AFP).

Un meci de fotbal a degenerat complet în Egipt, miercuri seară. Cel puțin 73 de suporteri au murit, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite, în urma ciocnirilor dintre suporterii echipelor Al-Masri și Al-Ahly. Evenimentul tragic a avut loc pe un stadion din orașul Port-Said, situat în nordul țării.

Corespondentul RFI la Cairo, Alexandre Buccianti

A fost vorba de un meci de fotbal între Al-Ahly, care e campioana și cea mai mare echipă din Egipt și Al-Masri, adică echipa din Port-Said. Al-Masri a câștigat cu 3 la 1, dar de la începutul partidei a existat o tensiune foarte mare, în contextul în care unii suporteri ai formației Al-Masri aruncau cu torțe pe teren.

 

 

 

 

Un meci care s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de tensionată, cu multe întreruperi. La final, după ultimul fluier al arbitrului, mii de fani ai echipei Al-Masri au năvălit pe teren și i-au atacat pe jucătorii formației Al-Ahly, dintre care unii se află acum în stare critică. Poliția a fost complet neputincioasă.

Printre morți s-ar afla și membri ai forțelor de ordine. Este cel mai mare dezastru din istoria fotbalului egiptean, spune ministrul adjunct al Sănătății.

Incidentul este pe punctul de a se extinde și pe alte stadioane din Egipt. Pe arena din Cairo, a avut loc un incendiu provocat de suporteri. Poliția dă dovadă de pasivitate și nu știe cum să gestioneze situația.