Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Vitali Klitschko rămâne regele greilor

Pugilistul ucrainean Vitali Klitschko şi-a păstrat titlul WBC la categoria grea, învingându-l pe britanicul Derek Chisora la puncte, după un meci de 12 reprize, sâmbătă seară, la Munchen. Cei trei arbitri-judecători l-au considerat câştigător pe Klitschko în unanimitate: 118-110, 118-110, 119-111.

"Singurul lucru care m-a învins în seara asta este experienţa", a declarat Chisora la finalul meciului, cerând o revanşă.

"Din punct de vedere sportiv, el a reuşit un rezultat frumos, dar ca om nu îl respect", a afirmat şi Vitali Klitschko, făcând referire la comportamentul britanicului.

După ce la cântarul oficial l-a pălmuit pe Vitali Klitschko, Chisora a scuipat apă în faţa fratelui adversarului său, Vladimir, iar apoi i-a provocat verbal pe cei doi fraţi, după verdictul arbitrilor-judecători.

Vitali Klitschko, în vârstă de 40 de ani, a obţinut a 44-a victorie din carieră (40 înainte de limită), palmaresul său incluzând şi două înfrângeri.

Chisora (28 de ani), a înregistrat a treia sa înfrângere. El a mai obţinut de-a lungul carierei 15 victorii, dintre care nouă înainte de limită.

Chisora, reţinut de poliţie după o încăierare la conferinţa de presă

Derek Chisora a fost reţinut de poliţia din Minchen la câteva ore după ce s-a bătut cu compatriotul său David Haye în conferinţa de presă de la finalul meciului său cu ucraineanul Vitali Klitschko.

Poliţia i-a reţinut pe Chisora şi pe antrenorul acestuia, Don Charles, în timp ce se pregăteau să se urce în avionul spre Marea Britanie.

Poliţiştii vor să îl supună unui interogatoriu şi pe fostul campion David Haye, înainte ca acesta să părăsească Germania, unde s-a aflat în calitate de consultant pentru BBC.

Potrivit presei engleze, totul a început atunci când Haye, prezent la meciul dintre Chisora şi Klitschko în calitate de reprezentant al presei, i-a tot întrerupt pe cei care dădeau declaraţii, şi anume pe managerul fraţilor Klitschko, Bernd Boente, pe promotorul Frank Warren şi pe pugilistul învins.

Imagini din ultima repriză a meciului.