Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zero la zero pentru Dinamo

200811-7868.jpg

Zero la zero pentru Dinamo

Rapid şi Steaua au remizat, 0-0, în meciul de duminică, 9 noiembrie, din etapa a XIV-a a Ligii I. Meciul a fost marcat şi de unele incidente în tribune şi în afara lor.

Rapid şi Steaua au remizat, 0-0, în meciul de duminică, 9 noiembrie, din etapa a XIV-a a Ligii I. Cele două echipe au arătat mai degrabă preocupate să se apere decât să atace. Cele mai mari ocazii au aparţinut steliştilor, care au avut o bară prin Ogararu şi un lob al lui Stancu peste portarul giuleştenilor, dar şi peste poartă.
Tehnicianul stelist Dorinel Munteanu (audio) crede că Steaua rămâne în lupta pentru titlu, deşi se află la opt puncte în urma liderului, Dinamo. "Steaua rămâne în lupta pentru titlu. Diferenţa faţă de Dinamo poate fi recuperată. Suntem pe un drum bun şi mă bazez în continuare pe toţii jucătorii", spune Munteanu.
Antrenorul Rapidului Jose Peseiro apreciază că rezultatul este echitabil. "Acest egal este just. Un punct este puţin pentru noi, dar şi pentru Steaua. Nu s-a terminat campionatul. Pentru mine şi pentru Rapid campionatul nu s-a terminat azi", spune Peseiro.
Meciul a fost marcat şi de unele incidente în tribune şi în afara lor. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir i-a acuzat pe oficialii clubului Rapid că nu a fost efectuat controlul corporal al suporterilor înainte ca aceştia să intre în incinta stadionului, aşa cum prevede legea.
Dragomir a părăsit tribuna oficială, după ce doi suporteri l-au înjurat şi au încercat să-l agreseze. El a revenit însă după un sfert de oră.
Incidentul s-a produs în debutul meciului, când suporterii de la tribuna I au aruncat trei petarde spre tribuna oficială, iar două dintre acestea au picat la 10-15 metri de oficialităţile prezente la partidă.
Pe de altă parte, patru suporteri ai echipei Rapid şi un fan al formaţiei Steaua au fost reţinuţi înaintea meciului, în zona stadionului Giuleşti. Suporterii rapidişti au aruncat cu fumigene înspre stelisti. Un susţinător al Stelei a fost reţinut după ce s-a găsit asupra sa un baston telescopic din material metalic de aproximativ 50 de centimetri. (CR - 10 November 2008;13.05h)