Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pe bicicletă, spre primăvară

Radu Diaconescu plănuieşte o călătorie de nouă luni pe urmele lui Marco Polo. Va pleca la jumătatea lunii februarie, în căutarea primăverii, şi se va întoarce acasă odată cu iarna. O aventură în care îşi va împleti trei pasiuni: ciclismul, drumeţia şi  alpinismul.

Va parcurge 15.000 de kilometri pe bicicletă, trecînd într-o primă etapă prin Bulgaria, Turcia, Iran, Drumul Mătăsii spre graniţa dintre Kirghizstan şi China.

Aici ar trebui să ajungă în iulie de unde îi şi începe “partea a doua a expediţiei”, după cum scrie pe blogul personal:  o drumeţie de 2 săptămâni şi 60 de kilometri pe unul dintre cei mai lungi gheţari din lume.
Punctul culminant ar urma să fie  ascensiunea pe vârful Khan Tengri -Stăpânul Spiritelor - “o  piramidă de 7000 de metri de stâncă şi gheaţă”.

Pregătirile sunt în toi şi pe ultima sută de metri a aflat că a obţinut un grant de la Polartec Challenge – program în cadrul căruia au beneficiat de sprijin în ultimii 20 de ani unii dintre cei mai mari exploratori şi atleţi ai lumii.

Un ajutor binevenit pentru Radu, care îşi aminteşte la RFI cum a început aventura.

Detalii despre călătoria sa puteţi citi aici: http://www.diaconescuradu.com/category/khan-tengri
 

 
Radu Diaconescu intervievat de Andreea Orosz