Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Reportaj RFI: Europa, văzută de copii

Cum percep copiii Uniunea Europeană? Ce înţeleg ei din motto-ul “Uniţi în diversitate”?
Andreea Orosz a stat de vorbă cu elevii clasei a III - a C de la Şcoala 81 din Bucureşti. Iată răspunsurile lor, rezumate chiar pe 9 Mai, de Ziua Europei.

 

Schimbul de replici între fostul şi actualul preşedinte al Partidului Social Democrat continuă. Mircea Geoană se va hotărî săptămâna viitoare dacă rămâne sau nu în PSD. "În felul acesta, în mod sigur, nu se poate !", declară la RFI liderul social-democrat, Victor Ponta (audio). Mircea Geoană poate rămâne în PSD, dacă acceptă că nu poate să fie întotdeauna numai numărul unu, mai afirmă preşedintele partidului. Nu vreau să-l schimbăm pe Geoană din fruntea Senatului, spune Ponta.

V.P. : Atitudinea domnului Geoană faţă de PSD după Congresul din februarie trebuia lămurită mai devreme sau mai târziu. Săptămâna viitoare asta vom face, în sensul în care domnul Geoană se va hotărî dacă mai vrea sau nu să mai rămână în PSD. În felul acesta, în mod sigur, nu se poate !

Rep : Dar v-aţi dori un alt membru PSD la şefia Senatului, aşa cum susţine Mircea Geoană în Evenimentul Zilei ?

V.P. : Nu, asta-i o prostie ! Am spus-o foarte clar şi eu nu iau decizii singur, ci împreună cu cei din conducerea partidului : noi nu vom face propunerea pentru un alt preşedinte al Senatului. După cum vedeţi, nici PDL-ul şi domnul Băsescu deodată, brusc şi ciudat nu-şi mai doresc pe altcineva acolo. Cred că avem lucruri mai importante de făcut. Însă, într-adevăr, în PSD rămân doar cei care simt că pot să fie pesedişti şi se pot bate pentru interesul partidului.

Rep : De ce aveţi impresia că domnul Geoană şi-ar dori să iasă din PSD ?

V.P. : Pentru că în PSD şi într-un partid poţi să rămâi dacă accepţi că nu poţi să fii întotdeauna numai numărul unu. Dar încă o dată spun, săptămâna viitoare trebuie să lămurim acest subiect, nu poate să rămână aşa, e foarte clar !

Teaser: 

Schimbul de replici între fostul şi actualul preşedinte al Partidului Social Democrat continuă. Mircea Geoană se va hotărî săptămâna viitoare dacă rămâne sau nu în PSD. "În felul acesta, în mod sigur, nu se poate !", declară la RFI liderul social-democrat, Victor Ponta. Mircea Geoană poate rămâne în PSD, dacă acceptă că nu poate să fie întotdeauna numai numărul unu, mai afirmă preşedintele partidului. Nu vreau să-l schimbăm pe Geoană din fruntea Senatului, spune Ponta.

Autori: 
Zona: 
România
Categorie: 
Politică
 
Reportaj realizat de Andreea Orosz la Şcoala 81 din Capitală