Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Weekend pentru visători la TV5 Monde

TV 5 Monde vă face o serie de invitaţii irezistibile pentru sfârşitul acestei săptămâni şi începutul săptămânii viitoare…Aşa cum şi-a obişnuit telespectatorii, postul de televiziune pune la bătaie cele mai interesante şi pasionante documentare dar şi dezbateri interesante despre actualitatea mondială. Din grilă nu lipsesc însă nici filmele bine selectate de TV5 pentru cinefili.

TV5MONDE. Recomandări pentru săptămâna 9 – 15 mai 2014

1.Vineri, 9 mai, de la ora 20.36. GEOPOLITIS

O emisiune care explică într-un mod clar, precis și concis situația internațională, de cele mai multe ori, complexă.

Prezintă: Xavier Colin. 

Papa Francisc: un socialist la Vatican?

A intrat în istorie înainte chiar de a fi ales. Circumstanțele care au dus la alegerea cardinalului Jorge Bergoglio ca papă au dat o savoare specială evenimentului. Dar, odată ajuns la Vatican, papa Francisc nu a dezamăgit. În primul an al pontificatului său a arătat că este un papă care dorește să fie mai aproape de oameni ca oricând. A renunțat la imaginea grandioasă care fusese oferită până acum publicului, și a apărat de fiecare dată pe cei săraci.


Invitat: Jean-Blaise Fellay, iezuit și istoric
Prezintă: Xavier Colin.

 

  1. Sâmbătă, 10 mai, de la ora 19.54. FAUT PAS RÊVER / Nu trebuie să visezi

 

Emisiunea explorează stilul de viață al oamenilor din cele patru colțuri ale planetei. Prin intermediul acestui program putem evada și descoperi o viziune nouă asupra lumii care ne înconjoară, prin reportaje care ne vor menține atenția și ne vor bucura.

Prezintă: Tania Young

Patagonia, gheață și foc
Pământ al lucrurilor care îți taie răsuflarea, Patagonia se întinde din sudul Argentinei și al Chile, oferind peisaje de o frumusețe foarte puternică. Munți, ghețari, fiorduri, vulcani, lacuri și râuri se succedă într-o paletă de culori rar întâlnite, în jocuri de lumină unice în lume.

  1. Duminică, 11 mai, de la ora 22.00. L’ECOLE DE LA CHAIR / ȘCOALA DORINȚELOR

 

Dominique, o femeie înstărită, la 40 de ani, directoarea unei case de modă, îl întâlnește pe Quentin, un tânăr barman cu mult farmec, bani puțini si gigolo de ocazie. O relație pasională și imprevizibiă se naște între cei doi, pe care totul pare că mai degrabă i-ar despărți…

Regia: Benoît Jacquot (Franța, 1998)

Cu: Isabelle Huppert (Dominique), Vincent Martinez (Quentin), Vincent Lindon (Chris)

Palmares: Selecția oficială, Cannes, 1998
Nerecomandat copiilor cu vârsta mai mică de 10 ani.

  1. Luni, 12 mai, de la 15.00. PARIS ANNÉES FOLLES / Paris, anii nebuni

În perioada imediat următoare Primului Război Mondial, francezii sunt cuprinși de un elan extraordinar și își doresc o lume care să regăsească bucuria de a trăi, dezvoltarea societății, chiar distracția. Acest vis poartă un nume: Paris. Capitala franceză întruchipează ea însăși Anii nebuni și are o influență cultură foarte puternică la nivel mondial. La Paris vin acum artiști din toată lumea. Hemingway, Gershwin, Man Ray, Henry Miller, Fitzgerald, Joséphine Baker, Maurice Chevalier sunt primtre cei care au creat mitul Orașului Luminilor. Două cartiere simbolizează puternic această efervescență artistică: Montmartre și Montparnasse...

O emisiune realizată de: Fabien Béziat (Franța, 2013)
Narator: Laurent Stocker

  1. Marți, 13 mai, de la ora 19.30. IMPARDONNABLES / De neiertat

Francis, un scriitor de succes, decide să închirieze un apartament la Veneţia ca să lucreze la următorul său roman. Aici o întâlneşte pe Judith, femme fatale, proprietara unei agenţii imobiliare, căreia îi propune imediat să se mute cu el.

Regia: André Téchiné (Franța/Italia, 2010)

Cu: André Dussollier (Francis), Carole Bouquet (Judith)

Palmares: Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2011
Nerecomandat copiilor cu vârsta mai mică de 10 ani.