Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


TV 5 vă contectează la Festivalul de la Cannes

TV 5 Monde vă oferă Cannes-ul : cea de-a 67 – a ediţie a celui mai cunoscut festival de film european va putea fi urmărită pas cu pas, zi de zi, până în 25 mai, de toţi telespectatorii cinefili care vor fi « branşaţi » la tot ce se petrece pe Croazetă, unde se va muta şi o parte din redacţia TV 5.

Între 14 – 25 mai

Cannes 2014 se vede în direct la TV5MONDE

Cu ocazia celei de 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic. Toate semnalele emise de canalele TV5MONDE vor fi sincronizate cu momentele de pe Croazetă, dând astfel festivalului o acoperire mondială.

Fotografii hi res și low res, aici:

http://www.yotransfer.ro/download.php?link=06105390f597111250b277d055c21352

O parte din redacție se va muta la Cannes, pentru a acoperi la cald evenimentele din festival. Prin aceasta, dar și prin programele speciale, dedicate festivalului, TV5MONDE urmărește politica pe care a implementat-o de la bun început, și anume de a susține producțiile cinematografice francofone.

Anul acesta, TV5MONDE - canalul filmului francofon - susține trei lungmetraje: Timbuktu, în regia lui Abderrahmane Sissako, selecționat în Competiția Oficială, Hope, regizat de Boris Lojkine, în cadrul Semaine de la Critique, și P'tit Quinquin, al lui Bruno Dumont, care va rula în Quinzaine des Réalisateurs.

Serile vor fi rezervate filmelor de festival, din anii ’60  până acum, realizate de regizori și actori de referință, de la Jean-Luc Godard și Marcel Camus, la Isabelle Huppert sau Vincent Martinez. Totodată, în fiecare zi, TV5MONDE va intervieva pe covorul roșu artiștii prezenți pe Croazetă.

Câteva dintre filmele și emisiunile programate de TV5MONDE în timpul festivalului:

CINEMA

IMPARDONNABLES / De neiertat

Francis, un scriitor de succes, decide să închirieze un apartament la Veneţia ca să lucreze la următorul roman. Aici o întâlneşte pe Judith, femme fatale, proprietara unei agenţii imobiliare, căreia îi propune imediat să se mute cu el.

Regia: André Téchiné (Franța/Italia, 2010)

Cu: André Dussollier (Francis), Carole Bouquet (Judith)

Marți, 13 mai, de la ora 19.30.

L’ECOLE DE LA CHAIR / ȘCOALA DORINȚELOR

Dominique, o femeie înstărită, la 40 de ani, directoarea unei case de modă, îl întâlnește pe Quentin, un tânăr barman cu mult farmec, bani puțini si gigolo de ocazie. O relație pasională și imprevizibiă se naște între cei doi, pe care totul pare că mai degrabă i-ar despărți…

Regia: Benoît Jacquot (Franța, 1998)

Cu: Isabelle Huppert (Dominique), Vincent Martinez (Quentin), Vincent Lindon (Chris)

Miercuri, 14 mai, de la ora 15.00 și

Luni, 19 mai, de la ora 01.00.

ORFEU NEGRO / ORFEU NEGRU

Mitul lui Orfeu și Euridice, transferat în Brazilia, în plin carnaval. Orfeu, vatman la Rio de Janeiro, e logodit cu Mira, dar se îndrăgostește în timpul carnavalului de Euridice, o tânără venită aici, la verișoara ei, ca să scape de asasinii plătiți din orașul ei… 

Regia: Marcel Camus, 1959

Cu: Breno Mello, Marpessa Dawn, Lourdes de Oliveira

Palme D'Or, Cannes, pentru Marcel Camus 
Globul de Aur pentru Cel mai bun film

Duminică, 18 mai, de la ora 22.00,

Miercuri, 21 mai, de la ora 15.00 și

Luni, 26 mai, de la ora 01.00.

LES GÉANTS / URIAȘII

Vară. Singuri și fără bani, Zak și Seth au rămas la cabana familiei. Plictisiți, s-au resemnat cu ideea unei alte veri în care nu se întâmplă nimic. Lucrurile se schimbă, însă, atunci când îl întâlnesc pe Dany și încep împreună cea mai mare și mai periculoasă călătorie din viața lor.

Regia: Bouli Lanners (Franța/Belgia/Luxembourg, 2010)

Cu: Zacharie Chasseriaud (Zak), Martin Nissen (Seth), Paul Bartel (Dany)

Joi, 22 mai, de la ora 22.00

Duminică, 25 mai, de la ora 01.50

LE REPENTI / RESEMNAREA

Algeria. Grație unei legi de concordie națională, Rachid, un tânăr care urmase calea Jihadului, părăsește munții pentru a se întoarce în satul natal. Amnistiat, el devine un resemnat. Dar legea nu poate șterge și crimele, iar Rachid pornește într-o călătorie fără destinație, unde violența, secretul și manipularea conduc totul.

Regia: Merzak Allouache (Algeria/ Franța, 2011)

Cu: Nabil Asli, Adila Bendimered, Khaled Benaissa

Duminică, 25 mai, de la ora 22.00

Miercuri, 28 mai, de la ora 15.03

POURQUOI TU PLEURES? / DE CE PLÂNGI?

La câteva zile de la căsătorie, un bărbat se confruntă cu decizii cruciale. Iubita sa a dispărut, iar el are de rezolvat problemele care apar cu familia, cu prietenii, chiar și cu muncitorii care lucrează la viitorul său apartament.

Regia: Katia Lewkowicz (Franța, 2010)

Cu: Benjamin Biolay (soțul), Emmanuelle Devos (sora), Nicole Garcia (mama)

Joi, 29 mai, de la ora 22.00.

EMISIUNI INFORMATIVE ȘI DE DIVERTISMENT

L’INVITÉ / Invitatul

L’Invité / Invitatul se mută pe Croazetă. În fiecare zi, de la 00.45, Patrick Simonin are ca invitați personalități din industria cinematografică, cu precădere artiști francofoni, care sunt în centrul evenimentelor festivalului. Interviurile vor fi, ca întotdeauna, foarte personale, departe de formal.

Printre invitații de anul acesta: regizorul Abderrahmane Sissako, din Mauritania, regizorul Xavier Dolan, din Quebec, și frații Luc și Jean-Pierre Dardenne, din Belgia, de două ori câștigători ai Palme d'or-ului, precum și Președinta Juriului, Jury Jane Campion.

În fiecare zi, din 14 în 25 mai, de la 00.45.

64’ : le monde en français

Pe parcursul celor 15 zile de festival, echipele redacției TV5MONDE vor realiza reportaje și interviuri ce vor putea fi urmărite continuu în cadrul Jurnalului TV5MONDE, al emisiunii 64’ : le monde en français, precum și pe tv5.org.

În fiecare seară, de la ora 19.00.

REFLECTIONS

Pornind de la o întrebare, actori și regizori vorbesc mai bine de o oră în fața camerei despre legătura dintre ei și cinema.

O emisiune realizată de Frank Dalmat și Marielle Pietri.

În fiecare seară, de la ora 21.28.

TV5MONDE este una dintre principalele reţele mondiale de televiziune, prezente în 220 ţări şi teritorii, prin intermediul a nouă canale regionale distincte și a TiVi5Monde, un canal 100% tânăr, difuzat pe teritoriul american.

 

TV5MONDE Europa difuzează în fiecare an peste 300 de filme subtitrate, 1300 de ore de ficţiune, 2000 de ore de film documentar și reportaj și 19 emisiuni zilnice de știri şi cele mai bune emisiuni francofone, cu subtitrare.

 

Este singurul canal generalist francez care emite la nivel mondial. Are 10 canale francofone partenere (France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, ARTE France, RTBF.be, RTS, Radio-Canada și Télé-Québec), le CIRTEF și l'AEF. Este prezent în 235 millioane de cămine și 25.000 de hoteluri, în 55 de țări și difuzează programe cu caracter generalist produse în limba franceză şi subtitrate în șapte limbi (română, engleză, germană, spaniolă, olandeză și rusă).   

 

 

TV5 Monde este prezent și aici:

 

Internet: tv5monde.com,

mobil: m.tv5monde.com,

tablete, rețele sociale (Facebook, Twitter, Youtube, Dailymotion), web TV, video la cerere și catch-up: tv5mondeplus.com.

 

Site-ul televiziunii, tv5monde.com, înregistrează aproximativ 7 milioane de accesări lunare.