Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un ultim weekend TV5 Monde pe Croazetă

kateb.jpg

Reda Kateb

TV 5 Monde vă oferă Cannes-ul : cea de-a 67 – a ediţie a celui mai cunoscut festival de film european va putea fi urmărită pas cu pas, zi de zi, până în 25 mai, de toţi telespectatorii cinefili care vor fi « branşaţi » la tot ce se petrece pe Croazetă, unde se va muta şi o parte din redacţia TV 5.

 

Şi pentru că TV 5 Monde promovează francofonia în cele 220 de ţări şi teritorii unde emite, anul aceasta a ales să promoveze trei pelicule francofone aflate în competiţie dar şi un actor « revelaţie » : Reda Kateb.

 

Cannes, 2014 – un star francez

Revelația Cannes 2014, actorul Reda Kateb, invitatul special al TV5MONDE din seara aceasta

Revelația Cannes 2014, cum îl numește Patrick Simonin, de la TV5MONDE, actorul Reda Kateb joacă în Lost River, debutul regizoral al lui Ryan Gosling, prezentat la Cannes anul acesta, iar deseară va fi invitatul lui Simonin în cadrul emisiunii L'Invité / Invitatul, de la 00.45, la TV5MONDE.

După rolul din Un prophète, al lui Jacques Audiard, câștigătorul Grand Prix-ului în 2009, Reda Kateb joacă unul dintre personajele principale din Qu'un seul tienne et les autres suivront, de Léa Fehner, pentru care critica de film îl remarcă în mod special. În 2013, Kateb interpretează rolul teroristului care furnizează celor de la CIA informații despre Al-Qaida, în Zero Dark Thirty, în regia lui Kathryn Bigelow4. Filmografia sa cuprinde 20 de lung și scurtmetraje, precum și roluri în producții de televiziune.

În 2013, actorul primește premiul Bayard d'Or pentru cel mai bun actor, la Festivalul Internațional de Film de la Namur, pentru rolul din filmul Gare du Nord.

Lost River este al treilea film cu care Reda Kateb participă la Cannes, după Un prophète (A Prophet) și Ce chemin devant moi (This Path Ahead), al lui Mohamed (Hamé) Bourokba, din Competiția Oficială de scurtmetraje, în 2012.

Scris și regizat de Ryan Gosling, Lost River a fost prezentat marți seara în cadrul secțiunii Un Certain Regard și este un basm modern cu elemente de fantasy noir și suspans. Billy, mamă singură a doi copii, este atrasă într-o lume subpământeană fantastică, macabră, în timp ce unul dintre fii săi adolescenți descoperă un drum secret către un oraș aflat sub apă. Atât Billy, cât și Bones trebuie să pătrundă adânc misterul locurilor în care sunt, dacă vor ca familia lor să supraviețuiască.

 

-------

TV5MONDE este una dintre principalele reţele mondiale de televiziune, prezente în 220 ţări şi teritorii, prin intermediul a nouă canale regionale distincte și a TiVi5Monde, un canal 100% tânăr, difuzat pe teritoriul american.

TV5MONDE Europa difuzează în fiecare an peste 300 de filme subtitrate, 1300 de ore de ficţiune, 2000 de ore de film documentar și reportaj și 19 emisiuni zilnice de știri şi cele mai bune emisiuni francofone, cu subtitrare.

Este singurul canal generalist francez care emite la nivel mondial. Are 10 canale francofone partenere (France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, ARTE France, RTBF.be, RTS, Radio-Canada și Télé-Québec), le CIRTEF și l'AEF. Este prezent în 235 millioane de cămine și 25.000 de hoteluri, în 55 de țări și difuzează programe cu caracter generalist produse în limba franceză şi subtitrate în șapte limbi (română, engleză, germană, spaniolă, olandeză și rusă).   

 

TV5 Monde este prezent și aici:

 

Internet: tv5monde.com,

mobil: m.tv5monde.com,

tablete, rețele sociale (Facebook, Twitter, Youtube, Dailymotion), web TV, video la cerere și catch-up: tv5mondeplus.com.

 

Site-ul televiziunii, tv5monde.com, înregistrează aproximativ 7 milioane de accesări lunare.