Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grup Feroviar Român câştigă CFR Marfă

cfr-marfa.jpg

Grup Feroviar Român preia CFR Marfă

Grup Feroviar Român câştigă licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă. Compania va plăti 202 milioane de euro pentru pachetul majoritar de acţiuni. Sorin Pîslaru, redactor-şef la Ziarul Financiar, spune la RFI că procesul de privatizare s-a desfăşurat netransparent şi că s-a încheiat la presiunea FMI.

Grup Feroviar Român, care rămăsese singurul ofertant pentru privatizarea CFR Marfă, a pus unele condiţii care puteau determina Ministerul Transporturilor să oprească negocierea.

Aceasta a fost a doua procedură de privatizare a CFR Marfă, după ce într-o primă fază, toate ofertele au fost respinse, pentru că potrivit ministrului Transporturilor, erau incomplete.

Ceilalţi doi competitori aflaţi în cursă s-au retras: austriecii de la Donau Finanz miercuri, iar americanii de la Omni Tracks au făcut asta în urmă cu două săptămâni. Ambii ofertanţi au anunţat că vor contesta procesul de privatizare.

Sorin Pîslaru, redactor-şef la Ziarul Financiar, spune la RFI că procesul de privatizare s-a desfăşurat netransparent şi că s-a încheiat la presiunea FMI.

Sorin Pîslaru, redactor şef Ziarul Financiar