Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bătălia de la Donețk ar putea să nu fie decisivă

trei-tancuri-rusesti-au-intrat-in-donetk-video-263621.jpg

Bătălia de la Donețk ar putea să nu fie decisivă

Analistul Armand Goșu avertizează că luptele de la Donețk vor avea o altă amploare, mai mare, decât cele de la Slaviansk. Donețkul fiind un mare centru urban, există riscul unei băi de sânge. Cu toate acestea, bătălia de la Donețk ar putea să nu fie decisivă, explică istoricul Armand Goșu, redactor șef al Revistei 22, specializat în spațiul ex-sovietic.

Trupele ucrainene continuă să avanseze spre bastionul separatist prorus Doneţk.

Duminică drapelul ucrainean a fost arborat la Artemivsk (77.000 de locuitori) şi Drujkivka (60.000 de locuitori), situate pe drumul care leagă Slavianskul de Doneţk, i-au raportat preşedintelui Petro Poroşenko ministrul Apărării Valerii Gheletei şi şeful Statului Major Viktor Mujenko.

Anterior, sâmbătă, forţele ucrainene au preluat controlul asupra fiefurilor Slaviansk şi Kramatorsk, care erau încercuite de armată de mai multe săptămâni, primul succes important al Kievului pe teren de la reluarea ofensivei militare.

Ce însemnătate au aceste mișcări de trupe pentru fiecare tabără decriptează la RFI istoricul Armand Goșu, redactor șef al Revistei 22, specializat în spațiul ex-sovietic (audio).
 

 
istoricul Armand Goșu, redactor șef al Revistei 22, specializat în spațiul ex-sovietic