Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Se scumpeşte trenul: „Problema e calitatea serviciilor şi felul în care se cheltuiesc banii la CFR“ (Otilia Nuţu)

Veste proastă pentru cei care călătoresc cu trenul: se scumpesc biletele. Pentru o cursă București – Cluj sau București – Iași, călătorii vor da aproape 95 de lei, față de 85, cât costă acum. Iar cei care vor să ajungă la Constanța, din Capitală, vor plăti în plus la bilet peste 3 lei. De asemenea, o călătorie Bucureşti – Craiova ajunge la 62 de lei.

Compania anunţă că e vorba de o actualizare cu rata inflaţiei, în condiţiile creşterii costurilor de întreţinere şi funcţionare. Otilia Nuţu, expert în infrastructură la Expert Forum, spune la RFI că e vorba de o măsură care a fost amânată în anii electorali :

„Practic nu s-au mai făcut ajustări cu inflaţia pentru că au fost ani electorali. Acum în sfârşit nu mai sunt alegeri, deci se pot face... Problema cea mare la CFR este faptul că toată lumea este nemulţumită de calitatea serviciilor şi de faptul că nimeni nu ştie exact cum este administrată de fapt această companie“

Între timp, calitatea serviciilor rămâne aceeaşi : trenurile din România au întârzieri frecvente de zeci de minute, condiţiile de călătorie nu s-au îmbunătăţit în ultimii ani, iar garniturile au din ce în ce mai puţine vagoane pe rutele aglomerate.

 
Ascultă interviul - Otilia Nuţu intervievată de Ioana Haşu