Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragoş Frumosu la RFI: “Evaziunea fiscală din industria cărnii, păstorită de politicieni sau instituţiile de control ale statului”

justitie2.jpg

Dragoş Frumosu la RFI: “Evaziunea fiscală din industria cărnii, păstorită de politicieni sau instituţiile de control ale statulu

Dosar de evaziune cu peste 50 de milioane de euro prejudiciu. Senatorul PSD Niculae Badalau si procurorul-sef Angela Nicolae de la Parchetul General ar fi implicati in retea. Parlamentarul a fost audiat la DNA. CSM si-a dat acordul pentru reţinerea şi arestarea magistratului.

100 de firme româneşti şi străine sunt vizate în acest dosar. Procurorii DNA au făcut public mecanismul care a stat la baza funcţionării reţelei care urmarea monopolizarea productiei si desfacerii produselor din carne. Membrii grupării de evaziune aveau atribuţii delimitate: unii se ocupau de înfiinţarea firmelor fantomă, alţii racolau străini şi români care, în schimbul unor sume de bani, să fie asociaţi sau administratori la aceste societăţi iar alţii mituiau funcţionarii ANAF ca sa nu vina in control.

160 de percheziţii au fost făcute în Bucureşti, Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi, fiind dispusă urmărirea penală a aproape 100 de persoane.

Situatiile de acest gen nu sunt singulare, industria cărnii este extrem de expusa fraudelor iar incalcarea legii este tolerata, ba chiar se face cu complicitatea unor politicieni sau angajati ai institutiilor de control, spune la RFI Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara.

UPDATE: Procurorul Angela Eugenia Nicolae, de la Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, au fost reţinuţi, luni seară, în dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro.

 
Dragos Frumosu, presedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară