Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Luptă cu iataganele la PSD de Ziua Culturii Naționale

radu_magdin.jpg

Consultantul politic Radu Magdin

Conducerea extinsă a Partidului Social-Democrat se reuneşte în această după-amiază pentru a tranșa conflictul dintre președintele formațiunii, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose. Ședința Comitetului Executiv Național era inițial programată pentru finalul lunii, la Iași, dar a fost devansată, ceea ce îi arată consultantul politic Radu Magdin faptul că președintele PSD se simte în avantaj.

"Orice conflict prelungit afectează imaginea partidului și  lucrurile trebuie tranșate în CEx", mai spune la RFI Radu Magdin.

"Cred că domnul Dragnea se simte foarte sigur pe el, probabil făcându-și o serie de calcule, inclusiv după turneul prin Moldova. Rămâne de văzut dacă lucrurile stau chiar așa.

Ceea ce este de interes pentru noi, ca cetățeni, dincolo de componenta de zgomot, este semnalul. Or, semnalul este că lucrurile trebuie schimbate la nivel de proceduri. Fie pe următoarea variantă de cabinet (dacă se ajunge la așa ceva, indiferent că vorbim de un alt premier sau de o altă componență ministerială) partidul își asumă 100% respectivul guvern și îl lasă în pace să își facă treaba, fie orice viitor guvern e  ca și cum ar da un fel de scrisoare de onoare în care spune <<orice telefon primesc de la partid, voi face ca partidul>>. Altfel, ne vom pomeni într-o situație intermediară, ca și până acum, și vom vedea miniștrii și prim-miniștrii schimbați în funcție de tensiunile care vor interveni. Lucrurile trebuie lămurite".

Consultantul politic Radu Magdin crede că președintele PSD Liviu Dragnea își va impune voința în CEx. Mihai Tudose va părăsi Palatul Victoria cu mai puțin zgomot decât predecesorul său, Sorin Grindeanu, anticipează Magdin. Iar președintele Klaus Iohannis, în eventuala situație că va  trebui să desemneze un nou premier, va face tot o alegere de la PSD, mai spune consultantul politic Radu Magdin. El vine și cu o predicție îndrăzneață pe termen lung: PSD va pierde alegerile europarlamentare și pe cele prezidențiale din 2019. Argumente, în interviul de mai jos.

 
Consultantul politic Radu Magdin despre criza din PSD și războiul Dragnea-Tudose