Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marșul Speranței, ultimul efort. Destinația finală: protestul din Piața Universității

marsul_sperantei.jpg

Marșul Speranței, ultimul efort. Destinația finală: protestul din Piața Universității
Sursa imaginii: 
Facebook/Marșul speranței

Protestatarii din Cluj care au plecat, pe 10 ianuarie, pe jos, spre București, ca să participe la protestul anunțat pentru 20 ianuarie, se apropie de destinația finală. După 457 de kilometri parcurși, ei vor ajunge mâine în Piața Universității și speră ca cei nemulțumiți de modificarea legilor justiției să li se alăture. „Demonstrăm prin asta că nu putem trece neobservați”, spune la RFI inițiatorul Marșului Speranței, Sorin Bobiș (AUDIO).

„În seara aceasta cred că ajungem la Otopeni. Acolo vom înnopta, iar mâine dimineață (sâmbătă – n.red) vom continua marșul până în Piața Universității”, declară Sorin Bobiș.

„A fost o experiență de viață deosebită.

Drumul a fost OK, am fost tot timpul protejați de natură, adică s-a dezlănțuit iadul fie în spatele nostru, fie în fața noastră.

Peste tot am fost așteptați de protestatari care s-au organizat și care ne-au pus la dispoziție fie casele lor, fie au făcut chetă – cum au fost cei din Ploiești - și au închiriat camere undeva la o pensiune.

Uneori îți dau lacrimile... Când am intrat în Ploiești, de exemplu, am fost  întâmpinați de un domn cu pâine și cu sare. I-am spus că asta e pentru celebrități, pentru oameni politici deosebiți, pentru regi, nu pentru noi. Dar el a insistat. Peste tot au fost oameni care ne-au adus mâncare, ceai, cafea, au ținut să facă fotografii cu noi.

Grupul e format din două entități distincte, grupul de bază (care numără 18 persoane acum și care vor merge pe jos până la capăt) și grupul de însoțitori (care merg cu noi o distanță mai scurtă, în jur de 40-50 de persoane).

Întrebat ce așteptări are legat de protestul din Capitală, Bobiș răspunde: „în primul rând să dovedim că suntem o forță. Știți, mitingul acela din 5 februarie 2017 a fost ceva care a uimit o lume întreagă Vreau să se întâmple mâine un lucru asemănător. Demonstrăm prin asta că nu putem trece neobservați”.

 
Ascultă: Sorin Bobiș despre Marșul Speranței