Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


G. Dobre, Digisport: Vin și mai multe provocări pentru Burleanu.Viitorul nu se anunță strălucit

În fotbal, viitorul nu se anunță strălucit. O spune la RFI jurnalistul sportiv George Dobre, după realegerea lui Răzvan Burleanu în fruntea Federației Române de Fotbal. De acum încolo vin și mai multe provocări pentru Burleanu și echipa sa, anticipează redactorul șef de la Digisport.

"A câștigat cine s-a priceput mai bine la campania electorală". Așa comentează jurnalistul sportiv George Dobre victoria lui Burleanu în alegerile pentru șefia FRF.

"Sunt 255 de membri afiliați care pot vota în cadrul acestor alegeri și nu toți sunt parte a fotbalului de nivel înalt (Liga I, Liga a II-a). Sunt reprezentanți ai unor cluburi de futsal, ai unor cluburi de fotbal feminin, reprezentanți ai unor cluburi care au numai echipe de copii și de juniori, iar Răzvan Burleanu a știut să îi atragă pe aceștia".

Însă viitorul nu se anunță strălucit, pentru că "fotbalul românesc nu se poate schimba radical nici în 6 luni, nici într-un an, nici în 2 ani. Sunt probleme la nivelul copiilor și juniorilor, sunt probleme la nivelul finanțărilor  pentru echipele de înalt nivel și pentru cele de nivel mai scăzut, au fost probleme și pentru echipa națională care va participa curând într-o nouă competiție – Liga Europeană a Națiunilor – echipa națională a ratat prezența la Cupa Mondială din Rusia... Sunt foarte multe lucruri de făcut și cred că provocarea acestyui al doilea mandat pentru Răzvan Burleanu este mai mare decât pentru primul mandat. De acum încolo, fiecare eroare pe care o va face, fiecare rezultat negativ pe care îl va înregistra echipa națională va fi analizat mult mai atent", spune la RFI George Dobre, redactor șef DigiSport.

Ce va face Ionuț Lupescu, învinsul scrutinului? Află din interviul AUDIO cu George Dobre.

 
George Dobre, redactor șef DigiSport