Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roxana Wring, USR: PMB, incapabilă să ducă la bun sfârșit un singur proiect de investiții

roxana_wring.jpg

Roxana Wring, liderul consilierilor generali USR, acuză actuala primărie că este incapabilă să ducă la bun sfârșit un singur proiect de investiții.
Roxana Wring, liderul consilierilor generali USR, acuză actuala primărie că este incapabilă să ducă la bun sfârșit un singur proiect de investiții
Image source: 
site USR

Tăierile din bugetul Capitalei erau previzibile. O spune la RFI Roxana Wring, liderul consilierilor generali USR, după rectificarea negativă de 600 de milioane de lei operată ieri.  Pierd bani școlile, teatrele, Administrarea spațiului verde, Administraţia Străzilor. 

Actuala primărie este incapabilă să ducă la bun sfârșit un singur proiect de investiții, acuză Roxana Wring.

„Tăierile sunt - în mare - de la sănătate, învățământ, dar de fapt sunt (tăieri – n.red.) artificiale. Noi anticipam deja această reducere a bugetului, pentru că cei 600 de milioane de lei ar fi trebuit să vină de la încasări din concesiuni și închirieri, ceea ce era total nerealist.

Principala tăiere, pe hârtie, este la subvenția la RADET, numai că pentru RADET primăria s-a împrumutat deja cu peste 460 de milioane de lei. Tăierea principală este de la reabilitarea sistemului termic.

Cea mai mare parte a investițiilor, cele care au fost previzionate la începutul anului, sunt deja reduse. Să nu uităm că bugetul a fost alocat în aprilie și deja este a doua rectificare bugetară. Ceea ce încerc să spun este că foarte greu să anticipăm având în vedere că primăria supraestimează veniturile și subestimează cheltuielile și că actuala primărie este incapabilă să ducă la bun sfârșit un singur proiect de investiție”.

Primăria Capitalei este nevoită să taie aproximativ 10% din buget după încasările slabe în primele 5 luni ale anului.

Roxana Wring, liderul consilierilor generali USR, în dialog cu Magda Prelipceanu