Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


S-a lansat Școala pe net

10 experți în domeniul educației și tehnologiei vor oferi asistență online profesorilor cu privire la adaptarea curriculei și a procesului educațional la predarea pe Internet.

S-a lansat Școala pe net. Este vorba despre o platformă de suport tehnic și educațional pentru profesorii din România.

Platforma www.scoalapenet.ro este menită să vină în sprijinul celor 180.000 de profesori din România în contextul suspendării cursurilor până cel puțin după Paște.

Portalul prezintă mijloace tehnice și pedagogice pe care le au la dispoziție dascălii pentru a ține cursurile online, cum își pot crea conturi pe diferite aplicații digitale și platforme de e-learning sau cum își pot adapta conținutul educațional folosind noile tehnologii.

Explică la RFI Cătălin Dinu, de la Centrul de resurse în comunicare, unul dintre cele 4 ong-uri care au inițiat proiectul.

 

10 experți în domeniul educației și tehnologiei vor oferi asistență online profesorilor cu privire la adaptarea curriculei și a procesului educațional la predarea pe Internet. Aceștia vor răspunde la întrebările adresate de profesori și vor crea conținut relevant pe platformă, sub formă de articole, tutoriale video sau webinarii cu informații utile. Conținutul va fi dezvoltat constant pentru a acoperi cât mai multe nevoi și pentru a îmbunătăți permanent procesul didactic, promit dezvoltatorii proiectului.

Platforma Scoala pe net este dezvoltată de un grup de inițiativă format din Centrul de Resurse în Comunicare, Asociația Techsoup, Teach for Romania și Seeding Knowledge Foundation, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Kaufland România.