Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petiție pentru susținerea turismului montan

andrei_badea.jpg

Piata Craiului. Foto: Andrei Badea

Autoritățile anunță relaxarea restricțiilor după data de 15 mai, permițînd chiar activități precum drumeția, alpinismul, ciclismul.

Condiția este ca aceste activități să se facă în grupuri restrânse, de cel mult 3 persoane. În acest timp, o petiție privind turismul montan a fost lansată în mediul online și a reușit să strângă într-un timp scurt peste 11.000 de semnături.

Inițiatorul petiției, Andrei Badea, este decis să continue strângerea de semnături pentru că, spune el, turismul montan are nevoie în această perioadă de o mai mare susținere din partea autorităților.

Despre ce susținere e vorba? Andreea Orosz a discutat cu Andrei Badea, ghid montan, membru al Societății Ghizilor Montani 

"Turismul montan este foarte important pentru economia potențială a României, el nefiind la ora actuală exploatat la maximum.

Vedem țări din arcul carpatic, precum Slovacia și Polonia, care trăiesc mult mai bine din turism decât o face România.

Din păcate, pentru politicieni, Carpații reprezintă mai mult o sursă de materie primă decât o sursă de venit curat și regenerabil, cum este turismul montan, făcut într-un mod responsabil " spune Andrei Badea.

Petiția intitulată Vrem liber la turism montan poate fi consultată AICI

 
Andrei Badea, ghid montan, intervievat de Andreea Orosz