Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Irina Nistor despre filmele premiate cu Oscar 2021. "Sir Anthony Hopkins ar fi meritat toate statuetele de pe scenă"

irina_margareta_nistor.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Irina Margareta Nistor

Marele câștigător al celei de-a 93-a ediții a premiilor Oscar este Nomadland, o peliculă premiată la trei categorii. "Este un film sumbru, trist, dar bine făcut", apreciază criticul de film Irina Nistor. Sir Anthony Hopkins a jucat magistral în The Father, "ar fi meritat toate statuetele de pe scenă". Mank, ar fi meritat mai mult, mai spune Irina Margareta Nistor (AUDIO).

Filmul "Nomadland" a fost recompensat cu trei statuete într-o gală Oscar lipsită de fastul de odinioară din cauza pandemiei. Cel mai bun film, cel mai bun regizor - Chloe Zhao și cea mai bună actriță în rol principal - Frances McDormand. 

"Este un film extrem de sumbru, dar bine făcut. Nu este un film feminist, mai degrabă marginal, el spune povestea celor care rămân fără casă", spune Irina Nistor.

Întrebat dacă Nomadland este într-adevăr cel mai bun film de la această ediție a premiilor Academiei Americane de Film criticul Irina Nistor răspunde: "Pe Mank nu îl întrece nimeni și ar fi la egalitate cu The Father".

"The Father", adaptare a unei piese de teatru, cu Anthony Hopkins în rol principal, a fost pe buzele multora, mai ales după controversele privind premiul de interpretare pentru cel mai bun actor.

Mai mulţi utilizatori Twitter au rămas nedumeriţi după ce Chadwick Boseman a pierdut Oscar-ul în faţa lui Anthony Hopkins. Vedeta „Black Panther”, care a murit în august la 43 de ani după o bătălie nedezvăluită cu cancerul de colon, a câştigat un Globul de Aur, un Screen Actors Guild Award şi un Critics Choice Award pentru interpretarea sa în rolul Levee din „Ma Rainey’s Black Bottom”.

 "Sir Anthony Hopkins ar fi meritat toate statuetele de pe scenă", spune la RFI criticul de film Irina Nistor. "Interpretarea lui a fost magistrală. E un rol greu de făcut. Personajul suferă de demență senilă".

Probabil din cauza subiectului unii au făcut o paralelă între "The Father" și "Amour:, de Michael Haneke, recompensat cu Palme d'Or la Cannes 2012. Nu e cazul, explică Irina Nistor. În opinia sa, "Amour" a fost "de o cruzime îngrozitoare", în timp ce "The Father " este făcut "cu mai multă afecțiune și mai multă disperare a omului care își pierde mințile, care nu mai are puncte de reper".

Discuția cu Irina Nistor începe de la regretul că documentarul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, nu a câştigat niciun premiu la Gala Oscar, dar a făcut istorie prin nominalizările sale. Ascultați ...

 
Criticul de film Irina Nistor despre filmele premiate cu Oscar la gala 2021