Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marin Gherman, jurnalist la Radio Ucraina Internaţional: “Pentru opoziţie, păstrarea consiliilor locale este extrem de importantă în negocierile cu preşedintele”

marin_gherman.jpg

Marin Gherman, jurnalist la Radio Ucraina Internaţional

La Cernăuţi, în Ucraina, protestatarii ocupă încă de vineri clădirea administraţiei regionale. Ei nu încearcă însă să înlocuiască niciuna din instituţiile oficiale. La Cernăuţi, în Ucraina, protestatarii ocupă încă de vineri clădirea administraţiei regionale. Ei nu încearcă însă să înlocuiască niciuna din instituţiile oficiale.

Iată de ce, în acest moment, activitatea la nivel regional este blocată pentru că nu există nimeni care să semneze documentele importante la nivel locale. Şi dacă vineri au existat proteste, acum spiritele s-au mai calmat.

Totuşi, dacă forţele de ordine vor încerca să preia din nou controlul asupra clădirilor, mii de oameni vor ieşi din nou la proteste, a avertizat şi opoziţia de la Cernăuţi. Iată ce relatează, pentru RFI, Marin Gherman, jurnalist la serviciul în limba română de la Radio Ucraina Internaţional.

Pentru opoziţie, păstrarea consiliilor locale este extrem de importantă în negocierile cu preşedintele, mai spune jurnalistul din Cernăuţi. Marin Gherman, în dialog cu Eliza Frâncu.

 
Interviu integral Marin Gherman