Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Împreună pentru copii - proiect regional pentru protecţia minorilor

Miercuri se lansează la Bucureşti o dezbatere internaţională despre problemele copiilor din ţările regiunii Mării Negre. Evenimentul "Împreună pentru copii" are loc sub egida mai multor organizaţii pentru protecţia copilului active în România: FONPC, World Vision şi ChildPact – singura coaliţie regională pentru protecţia copiilor, care reuneşte peste 600 de ONGuri din 10 ţări cu graniţă la Marea Neagră.

Cu ocazia dezbaterilor care încep în România şi vor continua în celelalte ţări participante, va fi analizată varianta creării unui Grup de Lucru pentru copii în cadrul Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră şi care ar fi avantajele economice ale unei astfel de iniţiative.

Deşi la început a avut probleme serioase, România este un model de bune practici pentru felul în care a gestionat copiii aflaţi în grija statului, după căderea comunismului, spune la RFI Mirela Oprea, secretar general al Child Pact. Despre scopul dezbaterilor, viitoarea misiune a Gruplui de Lucru şi experienţa României în domeniul protecţiei copilului, Ioana Haşu a stat de vorbă cu Mirela Oprea.

 
Ascultă interviul: Mirela Oprea, intervievată de Ioana Haşu.