Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul francez al Muncii, pentru RFI: “Românii devin o realitate mult mai palpabilă în Franța decât celebrul instalator polonez”

sapin.jpg

MInistrul francez al Muncii, Michel Sapin

Din Franţa, ministrul Muncii, Michel Sapin, spune, într-un interviu pentru RFI că Franţa nu are o problemă cu faptul că de la 1 ianuarie 2014 trebuie să-şi deschidă complet piaţa muncii pentru români şi bulgari. Dar abuzurile, inclusiv cele comise în privinţa ajutoarelor sociale, trebuie pedepsite, explică el.

Chiar dacă David Cameron ar vrea ca Marea Britanie să ia măsuri care să restrângă accesul românilor şi bulgarilor la beneficiile sociale, Comisia Europeană a adoptat astăzi un document care reafirmă contrariul. Uniunea încearcă să consolideze astfel drepturile cetăţenilor europeni la libera circulaţie, accesul la beneficiile sociale. Comisia încearcă şi să calmeze temerile anumitor state membre faţă de dificultăţile pe care le-ar putea prezenta pentru autorităţile locale eventuale fluxuri de imigranţi.

Din Franţa, ministrul Muncii, Michel Sapin, spune, într-un interviu pentru RFI că Franţa nu are o problemă cu faptul că de la 1 ianuarie 2014 trebuie să-şi deschidă complet piaţa muncii pentru români şi bulgari. Dar abuzurile, inclusiv cele comise în privinţa ajutoarelor sociale, trebuie pedepsite. Iată ce spune ministrul francez, în exclusivitate pentru RFI.

Interviu Michel Sapin, Mariana Campeanu