Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mesaje pozitive în cele 5 minute pentru economie ale premierului Ponta

dan-armeanu.jpg

Dan Armeanu, ASE

Populismul, instabilitatea politică și tensiunile regionale sunt cele trei provocări identificate de premierul Victor Ponta cu care s-ar putea confrunta România în următoarea perioadă. În raportul prezentat marți, 2 iunie, în Parlament, șeful Executivului s-a arătat încrezător că am putea avea o creștere economică  de peste 4% în acest an, dacă va fi un an agricol bun, iar pentru 2016 este posibilă o rată a creşterii de 5%.

Victor Ponta a încercat să prezinte întregul document pe teme economice redactat de Guvern, dar având la dispoziţie numai cinci minute, a prezentat o foarte scurtă sinteză, însoţită de comentarii politice cu remarca: "Dacă aş fi fost în Guvernul Boc, terminam într-un minut, că nu aveam despre ce să vorbesc. Fiind totuşi în Guvernul USL, sunt foarte multe lucruri bune de spus". El a arătat că Executivul a ajuns la un grad de absorbţie a fondurilor UE de 54%.

Profesorul Dan Armeanu, de la Academia de Studii Economice București, comentează principalele declarații și explică cele mai importante cifre din document (AUDIO)

 
Dan Armeanu intervievat de Magda Prelipceanu