Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta își reia atribuțiile de premier. Ce urmează?

Victor Ponta își reia atribuțiile de premier după o absență de aproape o lună. Administrația Prezidențială a anunțat, dimineață, că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcției de prim-ministru. Ce urmează?

Premierul României este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Probabil că Victor Ponta va merge la DNA pentru pentru o nouă audiere în acest dosar, dar imaginea sa este complet diferită acum, după operația suferită la genunchi, spune la RFI politologul Andrei Țăranu, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA.

"Probabil că Victor Ponta se va duce la DNA, așa cum a și declarat că va face imediat după revenirea în țară, dar de această dată va avea altă imagine, a unui personaj hăituit de procurorii anticorupție pentru că merge în cârje, vine direct din spital... în timp ce justiția oarbă nu are niciun fel de milă, niciun fel de suflet.

Pe de altă parte, interesant și just într-o bună măsură, din punct de vedere al imaginii față de DNA Victor Ponta are un nou aliat, pe fostul președinte Traian Băsescu. Acesta a și declarat că o parte din acuzațiile care i se aduc premierului, cele de trafic de influență, ar fi absolut ridicole și că în această formulă domnul Ponta ar putea să vină cu mai mult aplomb în fața procurorilor".

În rest, e vacanță în România.

„Până la mijlocul lui septembrie nu cred că se vor întâmpla lucruri notabile, timp în care Victor Ponta va avea grijă, sper, să își crească capitalul de imagine și capitalul politic”, mai spune la RFI politologul Andrei Țăranu (AUDIO).

Ascultă interviul integral.

 

Politologul Andrei Țăranu intervievat de Magda Prelipceanu
969