Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ONG: 90 ha de spații verzi dispar anual de la Revoluție încoace

Nivelul poluării în Capitală este de patru ori mai mare decât normele europene. Un raport al Comisiei Europene publicat recent arată că în București sunt între 300 și 400 de tone de praf pe km pătrat. Președintele organizației Eco-Civica, Niculae Radulescu Dobrogea, spune că situația este din păcate perfect explicabilă.

Spațiile verzi și arborii dispar an de an într-o proporție uluitoare. Președintele Eco-Civica vorbește la RFI despre proporțiile dezastrului - 90 de hectare spații verzi dispar anual de la Revoluție încoace. Și-atunci...

"Cum să nu fie praf în București când aproape 20% din străzi sunt încă neasfaltate, când încă se înmulțesc mașinile care stârnesc praful, când numai de pe aliniamentele stradale au dispărut 2 milioane de arbori și când toaletarea copacilor se face impropriu prin tăierea a 80% din coroanele arborilor în loc de 30%?"

Comisia Europeană ar fi trebuit să declanșeze procedura de infringement la adresa Bucureștiului încă de acum un an - mai spune președintele Eco-Civica Niculae Rădulescu-Dobrogea – iar amenda este de la 30.000 până la 100.000 de euro/zi până la remedierea situației.

Reprezentantul ONG-ului reamintește de studiul Institutului de Sănătate Publică, realizat în urmă cu un deceniu, potrivit căruia mor în București 30 de oameni în fiecare an din cauza prafului și a condițiilor de mediu. Asta înseamnă de patru ori mai mul decât morții din accidentele de circulație din toată țara, explică Niculae Rădulescu-Dobrogea, președintele Eco-Civica (AUDIO)

 
Președintele organizației Eco-Civica, Niculae Radulescu Dobrogea, în dialog cu Magda Prelipceanu