Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce tace Generalul?

politist-de-la-rutiera-pe-motocicleta-mort-dupa-6e37422dfda88058be-940-0-1-95-1.jpg

Accidentul mortal s-a produs pe strada Știrbei Vodă din București

Poliția a vrut să mușamalizeze accidentul din coloana oficială a vicepremierului Oprea, soldat cu moartea polițistului de 28 de ani Cosmin Gigină, mințind prin omisiune.  O spune la RFI jurnalistul Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul. El cere Poliției să completeze informațiile publice pentru că acestea nu sunt de nautră să periciliteze ancheta.

"Lipsesc din comunicatul oficial, de ieri, al Poliției, destinația ministrului Oprea, originea locului din care a plecat cu coloana oficială, ce justifica urgența, ca să putem vedea în ce măsură avea nevoie de această coloană oficială și a vedea în ce măsură și domnul ministru este responsabil de moartea acesuti om", spune jurnalistul Liviu Avram (AUDIO) și continuă

"Din câte am eu impresia, într-o primă fază, Poliția a încercat o anume formă de mușamalizare chiar și față de Parchet pentru că, la 24 de ore de la moartea polițistului, procurorii încă nu știau ce misiune avea polițistul pe Știrbey Vodă, dacă se ducea într-o misiune solitară de fluidizarea traficului sau se afla în coloana oficială a unui demnitar. Această tentativă de a lipsi organul de urmărire penală de informații atât de importante mi se pare destul de grav".

De ce tace Generalul?

Răspunsul nu e tranșant.

"Sunt oameni mai puternici și oameni mai slabi. Domnul general probabil că are o structură internă care îl determină să tacă. Rămâne fiecare să decidă dacă e un om tare sau slab".

De altfel, după cum atrage atenția redactorul șef adjunct al ziarului Adevărul, cu excepția Alinei Gorghiu, copreședinte PNL, toată lumea politică tace pe marginea acestui subiect.

 

Liviu Avram în dialog cu Magda Prelipceanu