Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asociația Pro Infrastructura: Conducerea CNADNR trebuie să plece!

caderi-piatra-dn7-valea-oltului.jpg

DN 7 blocat de căderi de pietre
Image source: 
hotnews.ro

Asociația Pro Infrastructura cere demiterea conducerii CNADNR și acuză Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale că fuge de responsabilitate în cazul alunecărilor de pietre de pe Valea Oltului. Circulația rutieră pe DN7 a fost blocată mai bine de 24 de ore, pe ambele sensuri, între localitățile Călimănești și Brezoi, din cauza bolovanilor căzuți pe suprafața carosabilă. CNADNR a emis un comunicat în care indică drept responsabili Romsilva și Parcul Național Cozia.

Potrivit legii, CNADNR se ocupă de consolidarea zonei de siguranță rutieră, explică la RFI directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura, Cătălin Drulă (AUDIO). El reamintește antecedentele CNADNR: fuga de responsabilitate în cazul tronsonului demolat din autostrada Orăștie - Sibiu, eșecuri în absorbția de fonduri europene și în derularea programelor de modernizare a drumurilor naționale...

Asociația Pro Infrastructura, prin vocea directorului executiv Cătălin Drulă, spune că CNANDR trebuie reformată complet și aduși oameni competenți, manageri privați, care să dea un suflu nou instituției.

"2015 a fost un an aproape mort din punct de vedere a l construcției de infrastructură. Toate proiectele au fost sistate, blocate, banii s-au întors la Comisia Europeană, terminându-se exercițiul financiar. Putem vorbi despre un dezastru în acest domeniu".

Anul trecut drumul dintre Piteşti şi Râmnicu Vâlcea a fost blocat pentru camioane timp de două luni şi jumătate tot din cauza unor alunecări de teren, timp în care transportatorii au pierdut din cauza consumului suplimentar peste 35 mil. euro. Inclusiv uzina Dacia de la Mioveni a fost afectată de blocarea traficului, în condiţiile în care camioanele de transport au apelat la rute ocolitoare, scrie Ziarul Financiar.

Cătălin Drulă, director executiv Asociația Pro Infrastructura, în dialog cu Magda Prelipceanu