Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Senator PSD: Statul român trebuie să susțină juridic familia Bodnariu

petru-filip.jpg

Senatorul Petru Filip

Săptămâna viitoare, o delegație comună a Camerei Deputaților și Senatului se va deplasa la Oslo pentru a discuta legislația protecției copilului, pornind de la cazul familiei Bodnariu, ai cărei 5 copii au fost luați în custodie de Serviciul Local de Protecție a Copilului din Norvegia, la 16 noiembrie 2015, și plasați ulterior în familii surogat.

Socialdemocratul Petru Filip, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, recunoaște la RFI că o discuție bilaterală, la nivel parlamentar, nu poate rezolva pe termen scurt problema.

 În opinia sa, primul lucru pe care statul român ar trebui să-l facă ar fi susținerea juridică a familiei Bodnariu și a celorlalte două familii de români aflate într-o situație similară.

“Discuția la nivel parlamentar nu este decât una exploratorie.  Dacă se va pune problema, și îi va fi cuiva în minte, că ne ducem acolo să spunem că noi suntem deștepți și frumoși și ei trebuie să-și schimbe legea după noi, greșim total, mai bine nu ne ducem”, spune la RFI senatorul Petru Filip (AUDIO).

 
Petru Filip, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, în dialog cu Magda Prelipceanu