Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Am fost învăţat să mă descurc singur”

Fundaţia Motivation România a organizat recent o tabără sportivă pentru 18 tineri utilizatori de scaune rulante cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani. Este vorba despre tineri care provin din zone rurale, sărace sau izolate.

 

Simion Burduhos este unul dintre ei. El povesteşte la RFI cum l-a ajutat experienţa din tabără, cum a fost învăţat să se descurce singur.  Tinerii participanți la această tabără au devenit utilizatori de scaune rulante în urma unor accidente.Erika Garnier de la Fundaţia Motivation explică la RFI de ce e nevoie de astfel de tabere.

Tabăra sportivă s-a încheiat pe 29 septembrie, cu o competiție de baschet în scaun rulant și o festivitate de premiere.La Fundația Motivation, au urmat programe de instruire pentru viață independentă și continuă procesul de recuperare activă, pentru a deveni membri activi ai comunităților lor. Activitățile taberei organizate între 26-30 septembrie de Motivation la București și Bragadiru (Ilfov) au inclus antrenamente de inițiere și competiții de atletism, bocce, baschet în scaun rulant și tir cu arcul și au drept scop dezvoltarea și promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități.

Tabăra s-a derulat sub îndrumarea instructorilor de viață independentă ai Fundației, ei înșiși utilizatori de scaune rulante activi și modele de succes, precum și a unor antrenori cu experiență în ceea ce privește organizarea activităților sportive adaptate.