Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coldea, eliminat. Urmează Kovesi?

florian_coldea.jpg

Generalul Coldea a fost trecut în rezervă deși nu a încălcat nici legea și nici vreo normă internă, potrivit anchetei SRI
Generalul Coldea a fost trecut în rezervă deși nu a încălcat nici legea și nici vreo normă internă, potrivit anchetei SRI
Image source: 
sri.ro

Prim-adjunctul directorului SRI este de astăzi rezervist. Din ancheta internă a SRI reiese că generalul Coldea nu ar fi încălcat legea şi normele interne, aşa cum susţine Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională. Totuși Coldea iese la pensie, după ce președintele României a semnat decretele de eliberare din funcție și trecere în rezervă.

Ziaristul Liviu Avram spune clar că aștepta clarificări de la ancheta SRI în privința generalului Coldea și a acuzațiilor aduse de Sebastian Ghiță. În loc de clarificări societatea a primit un comunicat din care reieise că generalul (r)  nu a încălcat nici legea și nici vreo normă internă a SRI. Despre ancheta SRI, detalii aici.

„Mă așteptam ca punctual, pentru fiecare acuzație adusă, SRI să ne spună ce s-a-ntâmplat de fapt. Erau mincinoase documentele? Erau mincinoase afirmațiile că dnul Coldea a fost, sau nu, în Seychelles?”, se întreabă Avram.

 

Urmează audierea șefului SRI

Pe 25 ianuarie șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, va fi chemat să dea explicații în fața comisiei parlamentare de control a SRI.

Redactorul șef adjunct al ziarului Adevărul, Liviu Avram, crede că lucrurile nu se vor limpezi nici atunci.

„La ce reputație are comisia parlamentară, mă îndoiesc. Este o comisie nouă (după alegeri- n.red.), dar rămân cu rezerve față de ceea ce poate face o asemenea comisie”.

 

Reglare de conturi în SRI?

Ziaristul Liviu Avram crede că Eduard Hellvig și președintele Iohannis s-au folosit de scandalul mediatic mincinos declanșat de Sebastian Ghiță ca să scape de generalul Coldea. „Cu ce aplomb mai lucrează ofițerii SRI acum când văd ce a putut păți fostul lor șef?”, își pune problema redactorul șef adjunct al ziarului Adevărul.

 

Coldea, eliminat. Urmează Kovesi?

“Ar fi un semn de uriașă slăbiciune a statului ca instituții atât de importante să fie decapitate ca urmare a unor informații care, cel puțin până la acest moment, pot fi considerate false”, conchide la RFI Liviu Avram, redactor șef adjunct la Adevărul (AUDIO)

Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul, intervievat de Magda Prelipceanu
2015