Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ana Birchall la Paris: Nu viteza, ci direcția în care se îndreaptă UE contează mai mult

ana_birchall.jpg

Ministrul delegat al afacerilor europene Ana Birchall la Paris, cu domnul Harlem Désir, secretarul de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale
Sursa imaginii: 
Facebook / Ana Birchall

Ministrul delegat al afacerilor europene, doamna Ana Birchall, se află într-o vizită la Paris unde s-a întreţinut, printre altele, cu omologul său francez Harlem Désir. O ocazie pentru a sublinia convergenţele franco-române pe teme majore legate de Uniunea Europeană, şi în perspectiva viitoarei preşedinţii române a Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

Dialogul a permis deasemenea abordarea unor subiecte legate de relaţiile bilaterale, în special în domeniile economic şi cultural, în perspectiva pregătirii sezonului cultural comun franco-român din 2019. Este şi anul cînd se vor împlini o sută de ani de la semnarea Tratatului de la Versailles care a însemnat şi recunoaşterea Marii Uniri.

Vizita doamnei Ana Birchall la Paris se înscrie şi în căutarea unor strategii pentru ca România să poată juca un rol mai important în contextul Uniunii Europene, iar parteneriatul cu Franţa este esenţial în acest sens.

La microfonul colegului nostru Matei Vişniec, ministrul delegat al afacerilor europene, doamna Ana Birchall, a declarat următoarele pentru RFI: