Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele EDU CER: Legea manualului școlar, superficială. Cred că va fi retrasă

vlaston.jpg

Ștefan Vlaston, președintele Asociației EDU CER, Educație și Cercetare
Image source: 
blogul personal

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică, pe site-ul său, proiectul Legii manualului şcolar. Este un document scurt, extrem de general, cu doar 12 articole, care prevede - între altele - că manualele vor fi oferite gratuit elevilor din învăţământul preuniversitar în format pdf, variantă digitală interactivă, sau în format fizic, clasic. Pentru cea din urmă formă, însă, trebuie făcută o solicitare scriscă de către elevi, părinţi sau profesori cu minimum şase luni înaintea începerii anului şcolar.

Ștefan Vlaston președintele Asociației EDU CER, Educație și Cercetare, fost director de liceu, atrage atenția pentru început că nu era nevoie de un astfel de proiect.Apoi, atrage atenţia asupra unei chestiuni importante, care nu este clar reglementată şi-anume: drepturile de autor. În fine, Vlaston anticipează că proiectul Legii manualului școlar va fi retras (AUDIO).

Ascultă: Ștefan Vlaston președintele Asociației EDU CER, Educație și Cercetare, profesor de matematică fost director de liceu timp de 16 ani, despre Legea manualului şcolar.
2037