Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CTP despre Simona Halep, noul lider WTA: Abia acum poate câștiga Turneul Campioanelor și un Grand Slam

Este oficial! Simona Halep este, începând de azi, lidera tenisului mondial feminin. A nu se confunda numărul 1 WTA  cu cea mai bună jucătoare din lume, atrage atenția jurnalistul Cristian Tudor Popescu. În opinia sa, cea mai bună din lume a fost, și poate va mai fi, Serena Williams. Simona, însă, a muncit enorm, și-a îmbunătățit jocul și încrederea în sine, și abia acum e pregătită să câștige cele mai importante turnee, crede CTP (AUDIO).

"Importantă este victoria Simonei împotriva Simonei", explică la RFI scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu. "Până acum, în competiția dintre Simona și Simona, pe locul 1 era o Simona care trântea racheta de pământ, care se făcea pe sine “proasta naibii”, carea avea momente de serviciu 2 aproape jenante, era o jucătoare care nu ataca atunci când ar fi trebuit să o facă motiv, pentru care a și pierdut Roland Garros-ul. Toate acestea au fost învinse acum de cealaltă Simona, cea care se afla pe locul 2, și care a trecut acum pe locul 1. Cu acest tenis, cu acest mental, firește că ea nu va câștiga toate meciurile care urmează în toate turneele la care va participa, dar s-a ridicat la un alt nivel. Simona a făcut un salt interior care îi va permite să abordeze cu totul altfel meciurile cu jucătoarele care până acum au dominat-o. Acesta este lucrul cel mai important.

Pozitia numărul 1 în lume este relativă în clipa de față. În absența Serenei Williams, există o egalizare a valorilor în tenisul feminin. Karolina Pliskova a fost lider câteva săptămâni, Garbine Muguruza a fost câteva săptămâni, acum e Simona. Să fim lucizi, niciuna dintre aceste jucătoare nu este cea mai bună din lume. Cea mai bună din lume a fost, și poate va mai fi, Serena Williams. A fost Steffi Graf cea mai bună jucătoare din lume, a fost Martina Navratilova, Chris Evert, Justine Henin…jucătoare care domină autoritar pe o perioadă lungă de timp.

Trebuie să ne bucurăm cu toții pentru perspectivele care i se deschid Simonei, așa cum arată ea ca joc și ca mental. Abia acum poate câștiga Turneul Campioanelor, la Singapore, și abia acum poate câștiga un Grand Slam" conchide CTP (AUDIO).

Halep a devenit oficial cea mai bună jucătoare din lume, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep este prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, în 1975.

Simona Halep este pe locul 1 și în ierarhia pentru Turneul Campioanelor, de la Singapore, 22 – 29 octombrie.

 
Ascultă: Cristian Tudor Popescu despre Simona Halep, prima româncă lider WTA