Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Vergheleţ: Finanțarea rămâne principala problemă a Parcului

43_peisaje_sc_vfascutit.jpg

Vârful Ascuţit, Piatra Craiului. Foto: PNPC - Spencer Coca

De Ziua Mediului, Mircea Vergheleţ, preşedintele Asociaţiei Administraţiilor de Arii Naturale Protejate şi director al Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului, vorbeşte la RFI despre nevoia de finanţare a parcurilor.

Pentru a marca 10 ani de activitate a principalelor administraţii de parc, AAANP a lansat o campanie de conştiientizare publică ce se va finaliza cu o petiţie on-line „LEGALIZĂM DEPENDENŢA DE NATURĂ".

"Încercăm să atragem turiștii de partea noastră, încercăm să atragem pubicul de partea protecţiei naturii" explică Mircea Vergheleţ ideea acestei campanii.

Mircea Vergheleţ mai vorbeşte şi despre accesul pe nemarcate în Piatra Craiului şi despre modul în care prăbuşirea a două refugii din Parc au afectat imaginea administraţiei.

"S-a dat avizul pentru refacerea unui refugiu" spune directorul Parcului. Şi tot el recunoaşte că vinovaţii nu au fost găsiţi. Tăierile de păduri nu mai sunt astăzi o problemă în parcul pe care îl conduce, mai spune Mircea Vergheleţ.

Lipsa banilor e adevărata problemă, explică el.

Ce fonduri a strâns Administraţia Parcului prin perceperea unor  tarife de vizitare şi ce s-a făcut cu aceste fonduri? Sunt câteva întrebări la care răspunde directorul Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului.

Mircea Vergheleţ, intervievat de Andreea Orosz
2019