Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Capitalismul spiritual

_mg_9173.jpg

Florin Pârlea, Constantin Dumitru-Dulcan şi Dan Pavel in studioul radio RFI
Florin Pârlea, Constantin Dumitru-Dulcan şi Dan Pavel
Image source: 
Eduard Vasilică, RFI

Dincolo de inteligență, dincoace de materie, un căutător român intuiește esențe - un trialog, la RFI, mijlocit de Florin Pârlea (căruia îi mulţumim pentru context) despre tot ceea ce nu știm că știm. Un regal de idei expuse de omul de știință, neurolog și psihiatru, autor a câtorva bestselleruri și zeci de texte și conferințe publice, Dumitru-Dulcan, inspiraționale pentru omul ocupat al zilelor noastre, antreprenor și făcător de proiecte prin progres economic, însă atât de expus stresului.

De ce rezonăm cu ideile dlui profesor, aflăm de la Florin. Vorbim şi despre “Inteligenţa materiei” cartea ground-breaking a dlui profesor, dar şi despre identitatea de dincolo de identitate - cea a lui “suntem ceea ce gândim că suntem”.
Cunoaştere, revelaţie, intuiţie sunt ingrediente pe menu-ul emisiunii de astăzi, iar dl profesor oferă şi câteva soluţii de management: acela, cu adevărat esenţial, cel al energiei noastre, omeneşti, vitale.
Este posibil un altfel de capitalism, astăzi, când crize sistemice aduc soluţii de compromis, pe de o parte,  iar a patra revoluţie industrială e anunţată (recent) la Davos?
Dl doctor Constantin Dumitru - Dulcan introduce, în premieră, după ştiinţa mea, în discursul public românesc, conceptul de capitalism spiritual. Ce este acesta şi cum ar reprezenta adevărata nouă paradigmă, aflăm din emisiunea Business ON AIR, la RFI.

Invitaţi: dl profesor universitar doctor, medicul Constantin Dumitru-Dulcan şi Florin Pârlea, Asociaţia Identitate Culturală Contemporană

 
Emisiunea Business ON AIR din 18 februarie 2016