Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Conferinţa "Spaţiul rural – Perspective de dezvoltare. Unde ne aflăm, care sunt vectorii de creştere"

Spațiul rural se confruntă cu probleme majore, demografice și economice. Stadiul actual al zonelor rurale din România și soluțiile de dezvoltare au fost analizate și dezbătute în conferința „Spațiul rural - Perspective de dezvoltare”.

Institutul Naţional de Statistică a găzduit luni, 11 iunie, conferinţa "Spaţiul rural – Perspective de dezvoltare. Unde ne aflăm, care sunt vectorii de creştere". Dorindu-se o radiografie a spaţiului rural din România, evenimentul a atins teme precum "Evoluţia mediului rural în perioada de tranziţiei" – realizată de preşedintele INS, dl. Tudorel Andrei, "Dinamica relaţiilor dintre ţărani şi pământ", "Oraşele magnet ale României. Cum pot influenţa zonele rurale limitrofe", "Grija pentru administrarea satului românesc". De asemenea, au mai fost abordate şi subiecte referitoare la modalităţi de finanţare a activităţilor din mediul rural, la practicile concurenţiale în relaţia dintre producător şi reţelele comerciale şi relaţia dintre agricultură şi industria alimentară în următorii 20 de ani.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Institutului Naţional de Statistică, ai mediului de afaceri şi ai mediului academic, ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai Băncii Mondiale, ai CEC Bank, cercetători, dar şi asociaţii de profil din domeniu.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Naţional de Statistică şi RFI România şi a fost moderat de Constantin Rudniţchi şi Cătălin Lenţa.

Înregistrarea emisiunii Business ON AIR din 21 iunie 2018
725