Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CCIFER : Toți avem nevoie de un climat de încredere în dialogul public privat

ccifer-logo.jpg

Image source: 
ccifer.ro

În urma declarațiilor recente împotriva companiilor multinaționale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) își exprimă îngrijorarea privind impactul negativ asupra partenerilor externi, investitorilor și salariaților acestora.

«Suntem încrezători în buna funcționare a statului de drept. Dacă există probe privind implicarea unor companii în acțiuni ilegale, acestea trebuie sancționate direct conform mecanismelor legale în vigoare. Declarațiile generale în presă creează un climat de neîncredere la nivel intern și internațional, cu consecințe imediate. Acestea dăunează deja investițiilor actuale și viitoare, precum și imaginii unui stat democratic pe care România trebuie să o proiecteze la nivel european și internațional », declară reprezentanții CCIFER. 

Sectorul privat a dovedit de-a lungul timpului disponibilitatea de a fi un partener de dialog constructiv al autorităților publice în construirea unui mediu de business eficient și  transparent prin contribuțiile directe la economia României, dar și prin implicarea activă în consultările publice, cu toate guvernele care au condus țara.

Investițiile continue făcute de mediul privat și stabilitatea marilor companii proiectează o imagine de credibilitate externă, contribuie la dezvoltarea companiilor mici și mijlocii și a antreprenoriatului local, având un rol determinant în creșterea competitivității și productivității economiei românești. Taxele și impozitele plătite, aportul de tehnologie și expertiză al companiilor, dar și numărul de salariați într-o piață a muncii deja tensionată și un buget de stat încă în căutarea unui echilibru pe termen lung sunt tot atâtea motive pentru responsabilitate  în declarații și acțiuni. 

Într-un moment în care România este pe punctul a de a asuma responsabilități europene de anvergură, calitatea dialogului între mediul public și cel privat este esențială pentru a asigura un leadership de succes și rezultate durabile atât în plan local cât și regional.

CCIFER reafirmă disponibilitatea de a contribui în mod activ cu expertiza membrilor săi la elaborarea unor politici publice favorabile creșterii economice a României și competitivității globale a mediului de afaceri.

 

CCIFER este o asociație de business care reprezintă interesele comunității de afaceri franco-române  reunind peste 3000 de companii, însumând 17 mld de euro cifră de afaceri și 120 000 de locuri de muncă. Membru în comitetul de pilotaj al Coaliției pentru Dezvoltarea României din 2016, CCIFER asigură în perioada iulie-decembrie 2018 coordonarea acestei platforme de dialog care reunește 45 de organizații de business, reprezentative pentru economia României.

 
 
Tags: